Panelsamtal: Framtidens arbetskraft

Panel: Attrahera framtidens kompetens

Framtidens kompetens

Deltagare: Ungdomar från YBC, Embla Person, ordf. Sveriges elevkårer, Linus Holmgren, Employer Branding Chef Nacka kommun och Therese Albrechtson

Hur stora är egentligen skillnaderna mellan olika generationers arbetstagare? Och vad har ungdomar för förväntningar på sin kommande arbetsplats? Lyssna till panelsamtalet för att få veta hur du attraherar framtidens kompetens!

Elever på gymnasieskolan YBC, en av landets bästa gymnasieskolor (läs mer om den bedriften här), har undersökt vilka förväntningar Nacka kommuns gymnasieungdomar har på sin kommande arbetsplats och arbetsgivare. Vad har de för värderingar, vad är viktigt för dem och hur ska du gå tillväga för att attrahera Generation Z (födda 1995-2005) till ditt företag? Välkommen att lyssna på en panel av morgondagens arbetstagare och blivande anställda/kollegor.

I panelen deltar, förutom ungdomarna, Embla Persson, ordförande för Sveriges elevkårer, Linus Holmgren, Employer Branding Chef Nacka kommun och Therese Albrechtson.

YBC:

Eleverna som har gjort undersökningen heter Josephine Ålhed, Ludvig Leijon, Alva Hammar, Lucas Nielsen och Sofie Nordlander Rosenmüller och går i åk 3 på YBC. De gör intervjuer med elever från olika gymnasieskolor och sammanställer en enkät som skickas ut till 7 st gymnasieskolor inom kommunen. Syftet är att undersöka hur Nackas gymnasieungdomar kommer att söka kommande jobb, vilka förväntningar de har på chefen och vad de värderar mest på en arbetsplats samt om de kommer att starta eget företag.

Missa inte panelsamtalet – boka en monter!

Vi har ett begränsat antal VIP-biljetter till förmiddagen, för dig som inte kan boka en monter.