Finalister Årets Cirkulativ 2024

Våra finalister till Årets Cirkulativ 2024 är klara!

Finalister Årets Cirkulativ 2024

Nu är de nominerade företagen kontrollerade och vi har ett resultat. Nedan presenteras finalisterna i kategorin Årets Cirkulativ, vårt nya pris för året. Den slutgiltiga vinnaren utses av en jury och presenteras under prisutdelningen på Nacka Företagarträff den 22 februari.

Bygg-Ole, en del av Beijer Byggmaterial

– som genom sitt initiativ kring återbrukat byggmaterial bidrar till ett cirkulärt flöde av byggmaterial i en väldigt konservativ bransch.

Bygg-Ole i Nacka, som är en del av Beijer Byggmaterial  har genom sitt arbete fått med sig flertalet byggherrar, entreprenörer och beställare och skapat en möjlighet att använda cirkulärt byggmaterial i en bransch som är under kraftig omställning. Beijer driver utveckling inom Miljö & Hållbarhet genom sitt nationella löfte om “att vara proffskundens förstahands val för hållbart byggande” senast 2024.

Enstar

– bolaget har funnits sedan 2001 och erbjuder fastighetsägare kostnadseffektiva och hållbara energisystemlösningar för värme, kyla och el med fokus på förnybar energi.

De ligger i framkant med hjälp av modern teknik och digitala lösningar. Investering i hållbara energisystem ger fastighetsägare en utdelning i form av bättre inomhusklimat, ekonomi och miljö. Kunder är exempelvis fastighetsbolag, industrier och bostadsrättsföreningar. Ett bolag som ligger helt rätt i tiden med att hjälpa fastighetsägare att minska energiåtgången och som främjar vår miljö och minskar bolagens kostnader.

Houdini

– en förgrundsgestalt inom hållbarhet som revolutionerar framtiden för shopping med sitt nya butikskoncept: Houdini Circle.

Under det senaste decenniet har varumärket erbjudit kläder för uthyrning samt ett sortiment av begagnade kläder. Nu förenar de alla sina cirkulära initiativ under ett och samma tak. I den nya butiken erbjuds kunderna möjligheten att köpa, hyra eller prenumerera på alltifrån nya till begagnade plagg. Sortimentet inkluderar även reparerade och omgjorda kläder. Valet står hos kunden, vilket speglar Houdinis ambition att omvandla konsumtionsbeteenden.

Tiptapp

– en app och ett verktyg för invånarna i Nacka kommun att få hjälp med hållbara transporter av återvinning till Nackas Kretsloppscentraler. Appen riktar sig till de invånare som själva inte har möjlighet att själva ta sig till en kretsloppscentral. Dessa kan då istället ta hjälp av en annan Tiptapp-användare med tid och plats över i sitt fordon.

Appen främjar samåkning av återvinning med effekten färre bilar på vägarna och mindre köbildning på kretsloppscentralerna. Med Tiptapp går det dessutom att skänka bort saker av värde för användning av någon annan.

Tiptapp har sedan en tid tillbaka ett pilotprojekt tillsammans med Nacka Vatten och Avfall. Efter en lyckad pilotperiod har det nu bestämts att samarbetet ska fastslås så att de på lång sikt kan verka tillsammans för en högre tillgänglighet av Nackas kretsloppscentraler.

Missa inte prisutdelningen!

Den startar kl 15.30 och är öppen för alla!

Här hittar du våra tidigare pristagare