Günther Mårder, vd Företagarna

Günther Mårder: Hållbarhet som konkurrensfördel

Günther Mårder: Hållbarhet som konkurrensfördel

Günther Mårder

Günther Mårder, vd på Företagarna, kommer att presentera resultat från Företagarnas hållbarhetsundersökning där bl.a. följande frågor kommer att besvaras: Är det viktigt med hållbarhetsarbete i mindre företag? Hur många har ett hållbarhetsarbete och varför? Och vad krävs för en hållbar omställning?

Han delar även med sig av sina bästa tips på hur du blir en mer framgångsrik företagare. Tipsen har han samlat in från alla de företagsbesök som han har gjort genom åren. Det här är föreläsningen som du inte har råd att missa!

BIO:
Günther Mårder är vd på Sveriges största företagarorganisation Företagarna sedan år 2015. Han arbetar dagligen med att skapa förutsättningar för att företagare ska bli mer framgångsrika.

Günther har tidigare arbetat som sparekonom på Nordnet Bank, varit vd på Aktiespararna samt varit ordförande för Unga Aktiesparare. Studierna genomförde han på Handelshögskolan i Stockholm där han även var kårordförande under ett år. Günther brinner för att inspirera och lära ut utifrån sina erfarenheter och kunskaper. Hans intressen utöver att skapa bättre förutsättningar för företagare att bli framgångsrika är investeringar och sparande samt körsång.

Eva Karlsson, Houdini

Eva Karlsson: Hållbart näringsliv för en hållbar värld

Eva Karlsson: Hållbart näringsliv för en hållbar värld

Eva Karlsson, Houdini Sportswear

Eva är VD för Houdini Sportswear, ett progressivt och snabbt växande svenskt friluftsvarumärke. Sedan 2001 har hon och hennes team målmedvetetet, och utifrån ett forskningsbaserat perspektiv, arbetat för att skapa en verksamhet som genomsyras av hållbarhet och cirkulärt tänk och inspirerar till en aktiv livsstil i samklang med naturen.

Eva kommer att prata om det perspektiv som är viktigt att ta – för att se alla enorma möjligheter och utmaningar på hållbarhetsfronten. “Vår värld, vår verksamhet och hållbarhetsmålen som ett system – från löfte till verklighet – och hur vi jobbar och lyckas på Houdini”.

BIO:
Eva är VD för Houdini Sportswear, ett progressivt och snabbt växande svenskt friluftsvarumärke.

Friluftsidkare sedan barnsben, Nackabo till vardags och med en längtan till storslagen fjällmiljö, skog och hav (cykelpendling till Houdinis huvudkontor som ligger på kajkanten i Finnboda hamn är vardagslyx för Eva).

Gustav Stenbeck nominerad till årets talare 2019

Gustav Stenbeck: Hållbra, hållbättre, hållbäst

Gustav Stenbeck: Hållbra, hållbättre, hållbäst

Gustav Stenbeck

Miljöaktivisten som blev riskkapitalist, techentreprenör och investerare inom hållbara affärsmodeller.

Gustav har en meriterad bakgrund inom hållbarhet, bland annat som hållbarhetschef på Petter Stordalens Nordic Choice Hotels. Han utsågs till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer 2015 och tidningen Aktuell Hållbarhet rankar honom konsekvent bland Sveriges 100 hållbarhetsmäktigaste.

Han ägnar idag 100 procent av sin tid åt att arbeta med hållbarhet och marknadsekonomi och bjuder på många insikter kring hur dessa två fenomen samverkar.

Gustav är nominerad till Årets talare 2019 och nu kommer han till Nacka Företagarträff för att berätta hur vi kan dra nytta av hans lärdomar – och kanske förbättra världen.

BIO:
Gustav arbetar som VD för GreenTech-firman Mestro samt som affärsängel där han finansierar och utvecklar hållbara affärsidéer. 

I grunden har Gustav en systemvetarexamen från Stockholms universitet och en MBA från SDA Bocconi i Milano. Han gick från att arbeta på Greenpeace till att bli hållbarhetskonsult och arbeta för multinationella företag, såsom Coca-Cola, Sodexo och DeLaval. Gustav har även arbetat med strategisk hållbarhet på uppdrag för flera av våra stora myndigheter, ex. Försäkringskassan och Rikspolisstyrelsen. Därefter var han hållbarhetschef för Petter Stordalens hotellkedja.

1 2