Föreläsare Günther Mårder, vd Företagarna

Günther Mårder

Föreläsare: Günther Mårder

Föreläsare Günther Mårder, vd Företagarna

Pandemins effekter på företag

Företagarnas vd Günther Mårder berättar om hur företagare har påverkats och tagit sig an krisen som drabbat näringslivet under kampen mot corona-viruset. Hur ska man som företagare tänka för att ta sig ur krisen på bästa sätt?

Günther kommer även att ge en inblick i spelet bakom kulisserna från rikspolitiken och hur Företagarna arbetar.

BIO:

Günther Mårder är vd på Sveriges största företagarorganisation Företagarna sedan år 2015. Han arbetar dagligen med att skapa förutsättningar för att företagare ska bli mer framgångsrika. Günther har tidigare arbetat som sparekonom på Nordnet Bank, varit vd på Aktiespararna samt varit ordförande för Unga Aktiesparare. Studierna genomförde han på Handelshögskolan i Stockholm där han även var kårordförande under ett år. Günther brinner för att inspirera och lära ut utifrån sina erfarenheter och kunskaper. Hans intressen utöver att skapa bättre förutsättningar för företagare att bli framgångsrika är investeringar och sparande samt körsång.
Föreläsare: Robert Bergqvist

Robert Bergqvist

Föreläsare: Robert Bergqvist

Föreläsare: Robert Bergqvist

Pandemins effekter på ekonomin

När blir allt normalt igen – hur ska betydande både positiva och negativa krafter vägas mot varandra? Har ett nytt globalt politiskt landskap vuxit fram och kommer Sverige ur krisen starkare eller svagare? Hur går börser, räntor och kronan under 2021 och 2022 i efterdyningarna av covid-19?

Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, har analyserat pandemins effekter på ekonomin. Lyssna på svaren den 24 februari.

BIO:

Robert Bergqvist är chefsekonom på SEB Group sedan 2007 och är ansvarig för bankens forskningsgrupp för ekonomisk analys. Innan dess ansvarig på SEB:s analytiska enhet för handelsstrategi och marknads- och handelsinriktad valuta-, ränte- och kreditanalys. Robert har varit chef för analysavdelningen på Svenska centralbankens avdelning för penning- och valutakurser, arbetat på Sveriges Riksbank där han hanterade penning- och valutakurspolitiska beslut, internationellt centralbankssamarbete och betalningsbalansanalys. Med en magisterexamen i ekonomi och statistik från Linköpings universitet och ett flertal utnämningar i flera internationella centralbanksarbetskommittéer, särskilt Bank for International Settlements (BIS) tar han sig nu an Nacka Företagarträff.