David Eldh trummar

Tack för jubileumsfesten 2019

25-årsjubileum

Nacka Företagarträff 2019

David Eldh trummar

Träffen fyllde 25 år och det firades ordentligt! Vilken glädjefylld och fartfylld dag det blev på Nacka Strandsmässan. Tack till alla Partners, utställare och besökare!

Frukost och invigning

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande välkomnade oss till Sveriges äldsta och största lokala företagarträff! Han invigde vårt 25-årsjubileum med en tillbakablick till 1994.

Vad har egentligen hänt på 25 år? Läs ett sammandrag av Mats tal här >>

Amanda Thunberg, ordförande i Företagarna Nacka Värmdö tackade för ett 25 år långt samarbete! Tillsammans är vi starka. Företagarna i Nacka Värmdö växer och är numera den femte största föreningen i Sverige.

Amanda och Mats klippte bandet och välkomnade oss till jubileumsträffen!

Hanna Elsing, Vercity välkomnades upp på scen och fick oss att tänka 25 år framåt i tiden: Vilken kompetens behöver Nacka-företagen ha då?

Hanna förklarade att Vercity experimenterar och undersöker vad framtidens utbildning ska vara. De är en länk mellan utbildning och näringsliv och vill vara en plats där vi får nytta av varandras kompetenser och ger oss tillgång till utveckling och ny kunskap.

Henrik Silver, mentalist och vår konferencier för dagen började med att liva upp publiken med några ordentlig trix innan det var dags för dagens första föreläsning.

Annika R Malmberg: Hjälpa varandra till framgång

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg höll en otroligt rolig och uppskattad föreläsning på morgonen. Med stor humor och kunskap lärde hon oss nya saker om färger och tog död på några av fördomarna runt dem och temperamenten som hör till. Bland annat fick vi veta att kroppsvätskor har inget med saken att göra!

Läs ett kort sammandrag om Hjälp varandra till framgång här >>

Speed-dating

Vi fortsatte med en repris på fjolårets lyckade Speed-dating – ett organiserat affärsmingel. David Eldh överraskade oss med en häftig trumentré och ledde alla företagare ut till Speed-datingen. Som tidigare fyllde sorlet lokalen när ett gäng företagare gjorde snabba affärer och skapade nya kontakter.

Therese Gedda: The Future of Work

THERESE GEDDA: The future of work

Therese Gedda kom direkt från New York och talade om ett högst aktuellt och intressant ämne – hur designar du en företagskultur som attraherar den bästa arbetskraften? Therese tipsade oss om hur vi designar en bättre arbetsmiljö för att inte tappa våra högpresterare.

Läs ett kort sammandrag om The Future of Work här >>

Öppet för besökare

Vid lunch öppnade Företagarträffen för besökare och montrarna bemannades av våra utställare. Det var underbart att gå runt i hallen och höra sorlet och de glada skratten. Upplevelsen var att det blev en väldigt lyckad träff och att en hel del affärer gjordes. Montrarna var välbesökta och det snickrades holkar, lektes med VR och delades ut visitkort.

Bilder från träffen hittar du här.

Günther Mårder: Twista din affärsmodell – Bli en branschvinnare

David Eldh öppnade Günthers föreläsning med en lysande show! Sedan tog Günther med oss på en resa för att ta reda på hur vi kan twista affärsmodellen för att kunna komma ut som en vinnare. Günther slog hål på myten att det är de fantastiska idéerna som skapar de stora förändringarna i samhället.

Här kan du läsa ett sammandrag av Günthers föreläsning >>

Göran Adlén: Sälj mindre – älska mer

Göran Adlén: Sälj mindre – älska mer

Göran intog scen med en stor karisma och det blev många skratt. Han gör en årlig trendrapport som släpptes i förra veckan och han poängterade att det kommer ny forskning och en måste tänka om hela tiden.

Du kan läsa ett sammandrag från Görans föreläsning här >>

Men några nyckelord Göran vill ge oss, så vi ska lyckas i Nacka är:

TILLSAMMANS – dela med oss till varandra

ÖDMJUKHET – Viktigare än kunskap

BERÖM – 80% av allt beröm får vi före 3 års ålder

Hans uppmaning var: Bli den riktigt berömmande kommunen! Säg tack! Gör varandra bra! VÅGA se möjligheter.

Prisutdelningen

Efter en lång och härlig dag var det dags för jubileums-AW, underhållning av Henrik Silver och prisutdelningen!

Vi i arrangörsgruppen vill vi tacka alla partners, utställare, talare och besökare för en fantastisk Jubileumsträff!

Hoppas vi ses nästa år!

Foto: Baltasar Aguirre och Stanislaw Meyer

Göran Adlén: Sälj mindre – älska mer

Göran Adlén: Sälj mindre – älska mer

Göran Adlén: Sälj mindre – älska mer

Göran Adlén

Göran intog scen med en stor karisma och det blev många skratt. Han gör en årlig trendrapport – den släpptes nu i förra veckan och han poängterade att det kommer ny forskning och en måste tänka om hela tiden.

Vad har då varit trendigast de senaste åren? HAT
Det finns tom en datingapp för Haters …

Vad handlade de populäraste böckerna om? Tarmbakterier och Panikångest

För 2019 gäller att det är otrendigt att vara trendig – det är de excentriska småföretagens renässans.

Vi äger inte våra varumärken. Det gör den pålästa kunden! Och du kan bara sälja med kunskap, med hjärtat och med passion.

2019 blir DIGILOG – Vi kan aldrig börja med tekniken, vi måste börja med människan och bry oss om användarna. Ställ er frågan: Hur mår era kunder och medarbeteare? Vi skrattar 30-40 ggr mindre än på 30-talet … Det gör 2000-talets viktigaste konkurrensmedel till KÄRLEK. Det är den största bristvaran vi har idag! Framgång är människor som möter människor. Människor vill bli sedda och allra helst älskade!

Göran pratade om Z-ismens läror

Vi tror att e-handlen tar över. Men Generation Z har inget tålamod – de vill ha det NU! Inte sedan när Postnord kan leverera … De kollar lagerstatus på nätet, sedan handlar de i fysiska butiker.

Men hur blir framtiden då? It´s going to be OK
92% av det vi oroar oss för blir aldrig av!

Göran presenterade sin Skit i det du-lista:

  1. Du behöver inte ha en massa mål i livet! Vi är en hel generation mål-fetischister. Det är prestationssamhällets baksida. Våra barn får inte beröm för att de är fantastiska personer utan för att de kan göra en prestation. Vi måste gå från ”hur har det gått” till ”hur har du mått”
  2. Du behöver inte hålla fast vid det du sagt! ÄNDRA DIG OFTA! Faktum är att du ska fråga dig ”Hur ändrar jag mig lite snabbare än andra?”
  3. Du behöver inte bygga något eget varumärke. The smart age – där har egot ingen plats.

Nyckelord Göran vill ge oss, så vi ska lyckas i Nacka:

TILLSAMMANS – dela med oss till varandra

ÖDMJUKHET – Viktigare än kunskap

BERÖM – 80% av allt beröm får vi före 3 års ålder

Hans uppmaning var: Bli den riktigt berömmande kommunen! Säg tack! Gör varandra bra! VÅGA se möjligheter.

Günther Mårder: Bli en branschvinnare

Günther Mårder: Twista din affärsmodell – Bli en branschvinnare

David Eldh introducerade Günthers föreläsning med en lysande show på Didgeridoo. Sedan tog Günther med oss på en resa för att ta reda på hur vi kan twista affärsmodellen för att kunna komma ut som en vinnare.

Han började med att fråga oss “Vad är en affär?” Förklaringen var “Någon har ett problem och en annan har en problemlösnings-förmåga och en vilja att lösa problemet”.

Günther slog hål på myten att det är de fantastiska idéerna som skapar de stora förändringarna i samhället. Några lyckas såklart, men ännu fler misslyckas. Lägg inte för mycket tid på de okända, revolutionerande idéerna.

Idag är det en stor tävlan om arbetskraften och de smarta hjärnorna. Genom ett bra erbjudande och bra personalpolitik och ett högre syfte för vår verksamhet kan vi attrahera de riktigt skickliga människor. Men, om alla nu har samma tillgång till de smarta hjärnorna, hur kommer det sig att några skiljer ut sig?

Några exempel på de som lyckas är IKEA, Clas Ohlsson och H&M. Egentligen hur lätt som helst att kopiera företagsidén men svårt att lyckas om du inte får med dig företagskulturen. Vad gör DU för att skruva på din egen företagskultur för att nå bättre resultat?

Günthers gyllene tips: Höj priset

Många småföretagare säger att de har svårt att få tid till utveckling och kunderna – de är överbelamrade med arbete. Günthers gyllene tips är att höja priserna! Om du har väldigt mycket att göra är du väldigt efterfrågad. Det kan beror på att du levererar långt över det pris du tar mot dina kunder.

Höj priset med 20%! Det kanske blir så att 10% av dina kunder säger Hej då, men vilken frihet! Du får 10 % mindre jobb, men 20% mer betalt på de jobb du har! Kan du leverera den kvalitet som svarar upp mot det? Günther tipsar oss om att testa på en liten del av dina kunder, om det är möjligt. Testa och utvärdera.

Marknadsföring

Vissa företagare har blivit skickliga bara för att de är bra på marknadsföring. Ett exempel är Daniel Wellington som inom ramen av 4 år lyckades skapa ett bolag som omsatte 2 miljarder med 1 miljard i vinst! Han löste inga världsproblem – han hittade en billigt boett i Kina och kombinerade med ett billigt tygband. Anställde 10 personer som jobbade med marknadsföring och jobbade mot influencers. Alla som köpte klockan och taggade bilderna på sociala medier fick svar och uppmärksamhet! Kunderna blev sedda!

Behandla de kunder du har idag bäst! Det är inte nykundsbearbetningen som är viktig utan de kunder som du redan har. Det är inte när du skickar fakturan som affären är färdig, det är nu det börjar! Jobba på relationen, visa nyfikenhet. Vad kan jag hjälpa dig med mer?

Väx tillsammans med dina kunder!

1 2 3 14