Lunch och AW-pub

Business and pleasure, närproducerat och klimatsmart – precis som vi vill ha det!

Lunchen och AW-puben på Träffen levereras av två lokala företagare – Eat for Change och Nacka Bryggeri.

När Träffen öppnar för besökare kl 12.00 går det att köpa lunch på plats. Alla utställare och VIP-gäster har ätit innan de tar emot i sina montrar. De som serverar maten är Eat for Change. Vi är otroligt glada över att ha dem på plats och hoppas att du inte missar upplevelsen av deras urbana, veganska, mångkulturella, ekologiska och underbart goda meny.

Från kl 14-19 blir det AW-pub i cafét med öl från Nacka Bryggeri. Då får vi chans att prova några av deras härliga ölsorter samtidigt som vi kan mingla och sammanfatta dagen tillsammans. Nacka bryggeri är ett mikrobryggeri beläget vid vackra Saltsjö Pir, vid bryggan och havet. Det blir närproducerad kvalitetsöl, hard seltzer och gin.

Eat for change

Eat for change började som en idé i Fisksätra 2017, tillsammans med Nacka kommun och Fisksätra Folkets Hus. Visionen var att använda social inkludering som motor för att ställa om matens klimatpåverkan.

I Fisksätra driver Eat for Change skolköket i Viktor Rydbergs nya skola. Det ger arbetstillfällen och praktik åt individer som haft svårt att komma in på arbetsmarknaden, men som lagar underbart god mat. Här lagas mat till alla skolbarn, men här görs också morgondagens klimatanpassade meny där vi utgått från den matkultur som finns representerad i Fisksätra.

Du kan även njuta av Eat for Changes mat via catering och genom deras foodtrucks som står i Ektorp centrum och på Nytorget, Södermalm.

Nacka Bryggeri, 4 öl på en brygga vid vatten

Nacka Bryggeri är ett mikrobryggeri etablerat 2015 och beläget vid vackra Saltsjö Pir i Nacka, vid bryggan och havet. De brygger närproducerad kvalitetsöl, hard seltzer och gin och deras motto är att man skall aldrig ge upp sin dröm.

Nacka Bryggeri har för närvarande över 25 aktiva ölsorter, 2 hard seltzer och 1 gin. Deras första öl Baggens IPA lanserades till krogar november 2015 och till Systembolaget december samma år. I november 2021 lanserade de nr 38 – Nacka Barley Wine och nr 39 – Nacka XXL Dessertöl samt produkt nr 40 – Nacka Gin.

De erbjuder även bryggerivisningar, ölprovningar och bryggkurser.