På Nacka FöretagarTräff den 22 februari 2012 delades den ärofulla utmärkelsen “Årets Nacka-företag” ut för artonde gången.

2012a-fÅrets NackaFöretag är ett eftertraktat pris som delas ut till ett företag i Nacka som har haft en stark och imponerande utveckling. Årets NackaFöretag 2012 blev Per Sjögren Livs/ICA Supermarket Saltsjöbaden.

Juryns motivering blev: “Genom engagerat entreprenörstänkande lyhört lyssnande på kunderna och motiverade medarbetare har Per Sjögrens Livs, det vill säga ICA Supermarket i Saltsjöbadens Centrum, på bara några år utvecklats till en exceptionellt kunnig och serviceinriktad butik, med ovanligt nöjda kunder och en lönsamhet som gör den till stjärna i klassen.”

Årets Affärskrog 2012 blev Restaurant J!

Årets Unga Företagare 2012

På Träffen delades även tre stipendier ut ur Stipendiefonden Av Egen Kraft till Gunnar Wirströms minne i Nacka och Värmdö. Prisutdelare var som vanligt Bosse Ståldahl från Stipendiefonden. Syftet med priset Årets Unga Företagare är:

“Att stödja, stimulera och uppmärksamma ungas entreprenörsförmåga, innovationer och projekt utförda av egen kraft i Nacka och Värmdö.”

2012 gick stipendierna till:

Anna Grenestedt 2012u-1

8.000:- i stipendium för att med egen design ta fram produkter med fokus på miljövänlighet, estetik och funktionalitet – och kombinerade på ett oväntat sätt.

Edvin Malm Casslén, David Braxell, Daniel Sanchez och Romeo Bergström

2012u-210.000:- i stipendium för Non Slip, en produkt som ska öka fordonsförares koncentration på själva trafiken och minimera riskerna till distraktion, farliga irritationsmoment och överkoncentration som många personer har på andra objekt än själva trafiken.

Jesper Green och Simon Oljemark 2012u-3

5.000:- i stipendium för OTOT (One T-shirt One Tree), ett klädmärke som är väldigt miljömedvetet och erbjuder kläder som har en direkt koppling till ett aktivt miljömedvetet handlande.

Årets Butik 2012

2012a-b2Årets Butik är en utmärkelse som delades ut för första gången i samband med Nacka FöretagarTräff 2008. Tävlingen arrangeras i samarbete med Nacka Värmdö Posten.

2012 års butik blev Nacka Stentrckeri Ram & Galleri med motiveringen:

“Nacka Stentrckeri Ram & Galleri har med sitt kunnande, sin hantverksskicklighet, sin känsla för färg och form och sitt varma sätt skapat ett stycke kulturhistoria i Nacka som numera kompletterats med en konsthall som man aldrig vill lämna.”

Årets Innovatör 2012

Nytt för 2012 års FöretagarTräff var utmärkelsen Årets Innovatör som gick till Johan Bohlin och hans företag Cassava Pac med motiveringen: “Johan Bohlin utses till årets mest innovativ Nacka-företagare för sin uppfinning av en miljövänlig engångsförpackning i cassava och bambu som till och med går att äta upp efter användningen.”

Årets Utställare 2012

2012a-uYtterligare en nyhet för 2012 års FöretagarTräff var utmärkelsen Årets Utställare, där mässdeltagarna under dagen fick rösta fram den monter de tyckte var bäst. Vinnare blev Boo Energi med motiveringen: “För monterns trevliga utseende och intressanta presentation av företaget.” Boo Energi tilldelas som pris en kostnadsfri utställarmonter på Nacka FöretagarTräff 2013.

 

 

Hållbar utmaning 2012

Succé för Nackas yngsta uppfinnare på Nacka FöretagarTräff!

Uppfinnartävlingen “Hållbar Utmaning 2012” för Nackas alla grundskolor slog dubbelt rekord i år. Aldrig förr har så många bidrag deltagit – hela 38 stycken. Och aldrig förr har så många elever, lärare, föräldrar och andra vuxna, inte minst från Nacka FöretagarTräff som pågick samtidigt, sett utställningen och röstat fram Publikens favorit.

hallbarutvmedbilderPriskategorier och pristagare:

Bästa uppfinning årskurs 1-3: Smart Energisparbuss Sågtorpsskolan, klass 3C

Bästa uppfinning årskurs 4-6: Energisparande gymmet, Sågtorpsskolan, klass 6A

Bästa uppfinning årskurs 7-9: E-light, Samskolan i Saltsjöbaden, klass 9C

Håkan Lans pris: E-light, Samskolan i Saltsjöbaden, klass 9C

Publikens pris: Självlysande nyckeln, Sågtorpsskolan, klass 5B

 

 

 

Se våra pristagare genom åren här >>