2009af2Nacka FöretagarTräff 2009

På Nacka FöretagarTräff den 18 februari 2009 delades den ärofulla utmärkelsen “Årets Nacka-företag” ut för femtonde gången.

Årets NackaFöretag är ett eftertraktat pris som delas ut till ett företag i Nacka som har haft en stark och imponerande utveckling. Årets NackaFöretag 2009 blev Olerup SSP AB.

Juryns motivering blev: “Olerup SSP AB har framgångsrikt kommersialiserat produkter för vävnadstypning med molekylärbiologisk teknik vid transplantation av organ och benmärg. Företaget har uppvisat stabil tillväxt sedan starten 1992, har försäljning i drygt 40 länder och är Sveriges mest lönsamma bioteknikföretag.”

Årets Lunchrestaurang 2009

2009ar3Årets Lunchrestaurang 2009 blev restaurang Telegraf med motiveringen: “Årets Lunchrestaurang är värd en omväg! En lunch på Telegraf får magen, själen och plånboken att må bra. Maten, bemötandet och den omgivande miljön gör att man lätt hittar tillbaka.”

Syftet med tävlingen är att stimulera alla lunchrestaurangen att servera smakfull och hälsosam mat. När vi bedömer lägger vi stor vikt vid helheten. Det innebär att vi tittar på hur miljön är för dina lunchgäster, hur gästerna bemöts samt hur maten serveras och smakar. Vidare granskar vi utbudet av bröd och grönsaker samt om det erbjuds något magrare alternativ på menyn. Vi gör även en näringsanalys av dagens rätt.

Årets Unga Företagare 2009

2009auf22009auf

På Träffen delades även två stipendier ut ur Stipendiefonden Av Egen Kraft till Gunnar Wirströms minne i Nacka och Värmdö. Prisutdelare var som vanligt Bosse Ståldahl från Stipendiefonden. Syftet med priset Årets Unga Företagare är:

“Att stödja, stimulera och uppmärksamma ungas entreprenörsförmåga, innovationer och projekt utförda av egen kraft i Nacka och Värmdö.”

2009 års pris gick till Amandla Pettersson som sytt upp en romantisk klädkollektion och Charitee som designat en ekologisk t-shirt.

Årets Butik är en utmärkelse som delades ut för första gången i samband med Nacka FöretagarTräff 2008. Tävlingen arrangeras i samarbete med Nacka Värmdö Posten, vars VD Patrik Staflin var prisutdelare vid träffen.

Årets Butik 2009

2009ab32009 års vinnare blev Matöppet i Ektorp med motiveringen: “En UNDERBAR matbutik med ett stort och rikt utbud. ALLTID trevlig, tillmötesgående och kunnig personal. Jag kan inte nog lovprisa denna lilla pärla i vårt område och hoppas att fler ska hitta dit.”

 

Se våra pristagare genom åren här >>