Nacka FöretagarTräff 2016

Populär prisutdelning lockade rekordpublik

Den prisutdelning som traditionellt avslutar Nacka FöretagarTräff var i år extra välbesökt. Förklaringen är tvåfaldig. För det första delades det i år ut två helt nya pris kring vilka det varit stort förhandsintresse: Årets NackaProfil och årets KonferensAnläggning i Nacka. För det andra hade dagens populäre konferencier Erik Zachrison hjälp vid prisutdelningen av ingen mindre än Anna Kinberg Batra, själv Nacka-bo och med brett och djupt näringslivsengagemang.

Här finns alla bilder från Nacka FöretagarTräff 2016!

Se prisutdelningen igen!

NackaM2016_733

Här är alla årets pristagare samlade på samma bild tillsammans med kvällens prisutdelare, Anna Kinberg Batra, applåderande i mitten, och dagens konferencier Erik Zachrison längst till vänster.

Årets Krog

2016_arets_krog

Saltsjö Pir

Hatten av för en krog som anstränger sig att ge alla sina gäster det bästa möjliga – vare sig det är hungriga hantverkare med husmanslunch i blick, fikasugna museibesökare, kräsna middagsgäster som vill njuta något som är lika läckert som utsikten eller pizzaälskaren som vallfärdar hit för vedugnens frestelser.

Årets Konferensanläggning

Skepparholmen Nacka

2016_arets_konferens

När konferensmarknaden viker och konkurrensen hårdnar växer Skepparholmen Nacka som mest. Fördubblat resultat. Fördubblat antal privatgäster. Fördubblat antal medarbetare. Knepet? Personlig service, uppfräschad fastighet, nytt spa, unika träningsmöjligheter, KRAV-märkt krog, hållbarhetsarbete i framkant – allt viktigt som får gästerna att längta tillbaka.

Årets Nyföretagare

Ludvig Brydolf

2016_arets_nyforetagare

Finns det några ingredienser i receptet för en framgångsrik entreprenör? Det skulle då vara det som Årets Nyföretagare i Nacka i år står för:

  • stor portion nyfikenhet
  • en lika stor portion uppfinningsrikedom
  • flera skopor envishet
  • en rejäl skvätt gott humör , vilket ju aldrig skadar!

Han startade som vegetarian och studier inom teknik. Så greps han av matlagningskonsten. Anmälde sig “på skoj” till stor kocktävling i TV4 – och fick silvermedaljen. Allt på bara ett år!

Han är nu på väg mot de kulinariska höjderna och gör enligt ett expertutlåtande: Sveriges godaste kroppkakor. Bara en sån sak.

Årets Unga Entreprenörer

2016_unga_foretagare

Adam Abdalla – får ett stipendium på 10.000 kr

För stora entreprenörsdrömmar och en utmanande idé om att starta ett eget klädmärke kopplat till musik.

Malin Sipilä Fredricson – får ett stipendium på 7.619 kr

För en djärv företagarattityd som med tryckta tygkassar ger många möjlighet att bidra till ”En Plastpåse Mindre” för en bättre miljö.

Emma Lindgren – får ett stipendium på 5.670 kr

För ett spännande bokprojekt som dokumenterar ungas olika livsvillkor i Yogyakarta, Indonesien och i Nacka, Sverige.

Daniel Axberg och Carl Eriksson – får ett stipendium på 5.000 kr

För en ambitiös kortfilmsfestival som ska stärka banden mellan unga i Indonesien och Sverige.

Tom Larsson – får ett stipendium på 5.000 kr

För en fantastisk idé om hur fler amputerade människor ska få tillgång till en fungerande armprotes till ett rimligt pris.

Årets Utställare

2016_arets_monter

ICA Maxi Nacka

För årets bästa monter! Framröstad av besökarna på årets Nacka FöretagarTräff.

Årets Företagare i Nacka

2016_arets_nackaforetag

Christer Atterström och Olof Widmark

Christer och Olof har under lång tid visat prov på ihärdigt entreprenörskap och tillsammans drivit upp sitt bolag, ValueOne AB, på ett föredömligt sätt. De är goda förebilder för hur man med en tydlig affärsplan och hårt arbete kan bygga upp ett framgångsrikt företag.

Årets NackaProfil

2016_arets_nackaprofil

Helena Waker – Stockholm Fashion District

Årets NackaProfil är en viljestark visionär som med sin nyfikenhet, motivationsförmåga och inspirationskraft varit en murbräcka i omvandlingen av en småtrött svensk textilbransch till Sveriges största kreativa näring och snabbast växande exportframgång. För att du gjort Stockholm Fashion District och Nacka till ett nytt nav i Sveriges – och världens – modeindustri, ett stort tack till Helena Waker.

Årets NackaFöretag

2016_arets_foretag

Dustin

En omsättning på över 8 miljarder kronor, en vinst på 120 miljoner, en av Nordens största e-handelsbutiker med 200.000 IT-produkter och tjänster, 900 entusiastiska, entreprenöriella medarbetare och en kraftigt övertecknad börsintroduktion – vilken makalös utveckling för det som startade som en sidoverksamhet till en liten zoo-affär. En sann framgångssaga som visar att i Nacka är allt möjligt.