Årets vinnare i Nacka 2023

Vinnarna – 2023 års Nacka Företagarträff!

Årets vinnare i Nacka 2023

Fotograf: Stanislaw Meyer

Här presenterar vi stolt våra vinnare 2023:

Årets Nackaföretag: Stockholms Båtsnickeri

Motivering: Här finns klassiskt, urgammalt hantverk och kunnande som varvas med ultramodern hitech. Ett företag som ideligen och välförtjänt röner internationell uppmärksamhet och framgång. En leverantör av rang som, ödmjukt men stolt, radar upp både nybyggnation av gammalt på nytt sätt och förnyelse av gamla klenoder.
Det handlar om entreprenörskap, kultur, konst och passionerat hantverk när det är som bäst. I den kombinationen blir det ofta väldigt, väldigt vackert.

Årets Nackaföretag: Stockholms Båtsnickeri, Andreas Millde

Årets Nackaprofil: Jan Norling

Motivering: Utan överdrift kan han sägas personifiera allt vad som ryms inom begreppet entreprenörskap. Man brukar säga att alla goda ting är tre och i hans fall innebär det Hjärta, Kvalitet och Utveckling. Det är också dessa begrepp som skapar stommen för de värderingar som ger drivkraft i alla hans verksamheter. Vi som känner honom vet att detta inte är det enda som gör att han lyckas – Vi hittar också en mycket stor portion av passion och engagemang i allt han tar sig för. Hans verksamheter utgör dessutom själva sinnebilden för hållbarhet i dess tre dimensioner. Och vi hittar honom ständigt i olika cirkulära sammanhang. Alltid med en brinnande glöd och övertygelse i blicken. Alltid med en fast och hjälpande hand till dem som inte har enkla förutsättningar i livet. Med fog kan man säga att det är denna persons fantastiska övertygelse – att alla människor kan lyckas om man bara ger de chansen, att planeten går att rädda och att den bästa affären alltid ligger där framme någonstans runt hörnet – som skapar rörelser och som hela tiden berör.
Det är detta kompromisslösa förhållningssätt som ger hopp om livet och en tro på framtiden.

Årets Nackaprofil: Jan Norling

Årets Krog: Restaurang Saltsjö Pir

Motivering: En avslappnad och trivsam restaurang, placerad på ett ställe i nära samklang med hav och natur. Här har varje årstid sin charm och en stor uteservering som ger dig möjlighet att följa solens hela bana. Med en mix av skärgård, Italien, USA och Torsby skapas vällagad mat i Nacka, som gärna serveras med lokal dryck. Lägg till utmärkt service och du får en krog att räkna med!
Allt detta gör att du vill komma tillbaks, igen och igen!

Årets krog: Restaurang Saltsjö pir

Årets Mötesplats: Kajen Nacka Strand

Motivering: En mötesplats som på en och samma gång andas entreprenörskap och nytänk, samt lyckas med att locka kräsna och medvetna Nackabor och andra långt utanför kommunen. Genom att fånga besökarnas intressen och fylla deras tid med det som tillför mest, i termer av avkoppling och njutning, har de skapat en destination som andas gemenskap, lyhördhet och innovation. Mötesplatsen berör, skapar något helt nytt i Nacka och levererar en total helhetsupplevelse.

Årets Mötesplats: Kajen Nacka Strand

Årets Utställare: Nordea

Motivering: För er intressanta presentation av företaget och för er monters trevliga utseende. Ni premieras med en fri utställarmonter på Nacka Företagarträff 2023.

Årets Nyföretagare: Nina Norberg och Daniel Straume med företaget Loopeli AB.

Motivering: Att gå från idé till genomförande kräver envishet, mod, kunskap och nätverk. Något som är bra, är också om det finns ett stort behov i samhället och för omvärlden. Idén om den här tjänsten, grundades efter att en familjemedlem drabbats av en stroke. Varken telefon eller videosamtal funkade. Det var för komplicerat. Fysiska besök var alternativet. Detta ledde till mycket frustration för alla och gav dåligt samvete för anhöriga. Det fanns heller ingen tillräckligt enkel tjänst som kunde hjälpa familjen att hålla kontakten. – Då kom man på idén om Loopeli – en enkel videokommunitaktionstjänst byggd för äldre.
Årets nyföretagare har bakgrund inom bland annat försäljning och media.  De har haft modet att starta eget och lyckats få in kapital och kunskap för att växa. De har tagit ett socialt ansvar för att motverka utanförskap genom tekniska hjälpmedel för äldre och sjuka. Affärsidén hjälper nu många att lättare hantera internet, och att få kontakt med sina nära och kära. Årets nya företagare i Nacka hittade finansiering och ”bollplank” genom att söka hjälp av drakar i SVTs Draknästet, och av NyföretagarCentrum i Nacka.

Årets Nyföretagare: Nina Norberg och Daniel Straume med företaget Loopeli AB

Årets Miljönär:

’’Alla verksamheter, företag, organisationer och andra vars huvudverksamhet är att få allmänheten att laga, låna och återanvända kan tilldelas märkningen.’’

RP Recycling Partner:  

Årets Miljönär uppmärksammas för deras ambitiösa arbete för att främja cirkulär ekonomi genom återanvändning och uthyrning av kontorsinredning. Återbrukad kontorsinredning tål att användas länge och spar både miljö, tid och pengar. Årets Miljönär inspirerar till att tänka andra hand i första hand och vi kan på så vis ta gemensamma kliv och skapa förutsättningar för att nå de lokala miljömålen såväl som de globala målen i Agenda 2030.

Årets Miljönär: RP – Recycling Partner