2017 års Nacka FöretagarTräff!

Här presenterar vi de stolta vinnarna

Pristagarna Nacka FöretagarTräff 2017

Årets Nackaföretag 2017

Dipart

Motivering: Dipart har genom att gemensamt ta fram kärnvärden för företaget, medarbetarna och verksamheten, lyckats få tydliga ledstjärnor som engagerar och entusiasmerar hela deras organisation. En tongivande lydelse ur kärnvärden säger att “Vi vill bidra till en sund samhällsutveckling och vara ett föredöme och ge inspiration till andra”. Diparts stora samhällsengagemang, bland annat för härbärget Convictus och vision.nu, har bidragit till att framgångarna inte har låtit vänta på sig. Dipart är således en mer än väl värdig vinnare priset som Årets Nackaföretag 2017.

2017 års Krog: Sovel

Motivering: Sovel bjuder på kreativa anrättningar som förför och skapar oväntade smakupplevelser. Bra service och härlig miljö adderat med hög klass och kvalitet på råvarorna blir ett vinnande koncept både till lunch och för kvällsgäster. Förväntningarna på årets krog är höga – här blir du inte besviken. Helt enkelt, här är det gott att äta!

2017 års Konferensanläggning: Yasuragi

Motivering: En alltigenom högklassig upplevelse – både vad gäller spa, restaurang, mötesrum och hotellrum. Här finns de bästa förutsättningarna för alla typer av möten. Med en medveten strategi och tydliga mål där hållbarhet genomsyrar hela organisationen – från ledarskap till källsortering av matavfall – är Yasuragi ett föredöme för andra. Yasuragi lockar människor från hela världen och bidrar till att stärka Nackas varumärke. En stillsam oas som blandar det svenska skärgårdslandskapet med japaninspirerad anda.

2017 års NackaProfil: LG Nilsson – entreprenör och museichef

Motivering: Han kom via Disney, Siggesta och Junibacken och förde Sveriges första slagfältsmuseum i hamn i Nacka. Ett museum av högsta klass. En sann entreprenör som verkar för unga likväl som gamla och värnar om Nacka i många olika sammanhang. Han skapar fantastiska berättelser av vår gemensamma historia. Hans kapacitet driver honom framåt, hans arbete väcker uppmärksamhet och hans tjänster är eftertraktade i. Nu till våren öppnar han världens största Vikingadestination i Stockholm. LG må vara liten på jorden men med överjordisk energi och kreativitet, en värdig vinnare av priset Årets Nackaprofil.

2017 års utställare: Kockrocken

Motivering: För er intressanta presentation av företaget och för er monters trevliga utseende. Ni premieras med en fri utställarmonter på Nacka FöretagarTräff 2018.

2017 års Nyföretagare: Eva Lyberg, psykolog med sitt eget aktiebolag.

Motivering: Att start eget företag innebär att man vill försörja sig själv och förverkliga sin affärsidé. Om det dessutom innebär att affärsidén och verksamheten gör samhället lite bättre och får människor att må bättre – vad mer kan man begära? Årets Nyföretagare är verkligen nystartad – i snart ett år har HON haft sitt aktiebolag och som entreprenör – och medmänniska – ser hon till att barn och ungdomar kan övervinna problem och oro, att unga kvinnor får ett extra stöd i en nybliven mammaroll och – inte minst – föräldrar som befinner sig i kris får den hjälp de så väl behöver.

2017 års Unga Entreprenörer:

“Att stödja, stimulera och uppmärksamma ungas entreprenörsförmåga, innovationer och projekt utförda av egen kraft i Nacka och Värmdö.”

Ibrahim Ceesay (10 000 kr) – För en kreativ idé om en ny form av parfymförsäljning och en stark entreprenörsanda.
Alina Mazic, Emma Songe Dahl och Anna Bengtsson, Unx UF (10 000 kr) – För ett angeläget bokprojekt som sätter fokus på ett växande problem – ungas mentala ohälsa.

Årets Företagare i Nacka 2017: Eva Halfwordson & Magnus Wiström – Sweden Green House

Motivering: Med Rosendals växthus som förebilder har de med tiden utvecklat sin verksamhet till att blomstra. Under hela resan har deras fokus och känsla för detaljer och kvalitet varit en orubbad grund, från vilken företaget har kunnat växa.