Årets Företagare genom åren

2021: Kenny Mattsson – Kennys Gelato

Motivering:

En eldsjäl som gick en kurs i hur man gör glass och fastnade fullständigt! Det väckte en sådan passion att han några veckor senare öppnade sin egen gelateria. En verksamhet som på alla sätt blivit en av Nackas utflyktsdestinationer.

Med ett driv och en passion som smittar av sig på sin omgivning, och med ett engagemang samt smart marknadsföring etablerade han sig på kort tid. Sedan dess har han lyckats locka fantastiskt mycket folk till kajen i Tollare.

Han är en förebild som arbetsgivare och sysselsätter många unga med stor mångfald – vilka smittats med samma entusiasm och serviceanda.

2020: Daniel Dordevic och Sebastian Falkarp – DOSAB

Motivering:

I en snårig bransch med tuffa konkurrensvillkor har Daniel och Sebastian lyckats utveckla ett superföretag som utmanar sina större konkurrenter med schyssta villkor.

2019: Staffan Paulie, Sten Braesch-Andersen 
och Kjell Olov Östrand – Mabtech

Motivering:

I en bransch med hög angelägenhet för oss alla, där förutsättningarna innebär extremt tuffa villkor och regler, har Staffan Paulie, 
Sten Braesch-Andersen och Kjell Olov Östrand lyckats utveckla Mabtech till ett enastående företag med fantastiska resultat.

2018: Mats Nilsson – ICA Maxi Nacka

Motivering:

Mats har under många år byggt upp ICA Maxi i Nacka 
till att bli en egen destination och en av landets främsta livsmedelsbutiker. Hans vinnande satsningar på sin 
personal med fokus att se och hjälpa kunden har blivit 
ett gott exempel och referens för bra service.

2017: Eva Halfwordson & Magnus Wiström – Sweden Green House

Motivering:

Med Rosendals växthus som förebilder har de med tiden utvecklat sin verksamhet till att blomstra. Under hela resan har deras fokus och känsla för detaljer och kvalitet varit en orubbad grund, från vilken företaget har kunnat växa.

2016: Christer Atterström och Olof Widmark – ValueOne

Motivering:

Christer och Olof har under lång tid visat prov på ihärdigt entreprenörskap och tillsammans drivit upp sitt bolag, ValueOne AB, på ett föredömligt sätt. De är goda förebilder för hur man med en tydlig affärsplan och hårt arbete kan bygga upp ett framgångsrikt företag.