Årets Krog

2024: Friends Corner

Motivering:

Friends Corner i Sickla har tagit bricklunchen till en helt annan nivå. De skiljer sig från mängden genom sin kapacitet och utmärkta service. En vällagad meny som erbjuder något för alla smaker garanterar att det finns alternativ som passar varje smakpreferens. Här välkomnas gästerna till en lokal som är fin och inbjudande samt genomtänkt och effektiv. Utöver lunch, erbjuder de cateringtjänster och möjlighet att hyra deras lokaler för festligheter och evenemang.

2023: Restaurang Saltsjö Pir

Motivering:

En avslappnad och trivsam restaurang, placerad på ett ställe i nära samklang med hav och natur. Här har varje årstid sin charm och en stor uteservering som ger dig möjlighet att följa solens hela bana. Med en mix av skärgård, Italien, USA och Torsby skapas vällagad mat i Nacka, som gärna serveras med lokal dryck. Lägg till utmärkt service och du får en krog att räkna med!
Allt detta gör att du vill komma tillbaks, igen och igen!

2022: Fanny Udde

Motivering:

Detta sommarnöje har snabbt etablerat sig bland Nackas främsta mat- och 
dryckesdestinationer. Här är upplevelsen paketerad i en gemytlig atmosfär 
med ett varmt omhändertagande, som får gästen att vilja ha mer.
I det gamla sekelskifteshuset från 1877 kan du uppleva känslan av att 
sitta hemma i någons trädgård mitt i en urban stadsdel.
Vinnaren är ett utmärkt tillskott till Nackas gastronomiska karta.

2020: Urban Deli Sickla

Motivering:

Med härliga lokala råvaror serveras här god mat morgon, middag och kväll. Maten är samtidigt, förutom smakfull, bra för människa, djur, miljö och klimat – för det är så de vill ha det. Att mångfald medvetet genomsyrar verksamheten ser vi speglas bland personal, meny och butiksutbud. Hos Urban Deli är det enkelt att göra hållbara val.

2019: The Old Smokehouse

Motivering:

Bra service och en härlig marin miljö, där 
svensk skärgård möter den amerikanska södern.
Årets krog är ett självklart val för såväl lunch, 
brunch och middag, året om oavsett årstid.
Deras tolkning av BBQ med vedeldade smokers gör 
The Old Smokehouse till ett smakfullt tillskott 
bland Nackas restaurangupplevelser.

2018: Grand Hotel Saltsjöbaden

Motivering:

Motivering: Med bra service och en härlig historisk miljö – adderat 
med hög klass och kvalitet på råvarorna – är årets krog ett självklart 
val för såväl lunch, brunch och middag, året om oavsett årstid. Ta vägen förbi och få dina förväntningar uppfyllda – 
för vi lovar, här är det riktigt gott att äta!

2017: Sovel

Motivering:

Sovel bjuder på kreativa anrättningar som förför och skapar oväntade smakupplevelser. Bra service och härlig miljö adderat med hög klass och kvalitet på råvarorna blir ett vinnande koncept både till lunch och för kvällsgäster. Förväntningarna på årets krog är höga – här blir du inte besviken. Helt enkelt, här är det gott att äta!

2016: Saltsjö Pir

Motivering:

Hatten av för en krog som anstränger sig att ge alla sina gäster det bästa möjliga – vare sig det är hungriga hantverkare med husmanslunch i blick, fikasugna museibesökare, kräsna middagsgäster som vill njuta något som är lika läckert som utsikten eller pizzaälskaren som vallfärdar hit för vedugnens frestelser.

2015: Milou Catering

Motivering:

Motivering: Milou är krogen med de många ansiktena. Vällagad husmanskost från när och fjärran, med ett öga på årstiden. Bufféer i en klass för sig. Utsökt catering – för allt från kräsna privatpersoner till filminspelningar. Lägg så till smittande vänlighet, generösa portioner, läcker retromiljö och härlig sommarterass – kan man annat än trivas?

2014: Urban Deli Sickla

Motivering:

Nacka har fått en krog som är en riktig samlingsplats. Livlig stämning både till lunch och middag. Väl varierad meny och vinlista för olika smaker och plånböcker. Butik med både vardaglig vällust och livets läckerheter. Kort sagt, en krog som väl lever upp till sitt namn.

2013: Melanders

Motivering:

Melanders i Nacka Forum är en värdig Årets Affärskrog! Lika perfekt för en högklassig representationslunch som för en ”dagens” med arbetskamraterna. Extra plus för krog och butik i ett, så att den förträffliga fisken även kan fås som take away för lunch på kontoret.

2012: Restaurant J

Motivering:

”Vare sig havet glittrar av solen
Eller speglar en mulen himmel
Erbjuder årets Affärskrog njutning
För gommen och gemyt för själen
Lunchen blir en avkopplande stund
Och du kommer gärna tillbaka
Till Restaurant J, om och om igen”

2011: Melanders

Motivering:

Kvalitet, kompetens och service är nyckelord för Årets Lunchrestaurang.
En trivsam mötesplats i Nacka för den som vill sätta guldkant på lunchen.
Krog och butik i ett ger ett stort lunchutbud för alla plånböcker, vare sig man vill äta på plats, ta med färdiglagat eller köpa råvaror och tillaga själv.

2010: Fazer Café och Restaurang

Motivering:

Hos Fazer finns något för alla.
Här hittar du aptitretaren och den variationsrika maten för alla smaker. Konceptet är hållbart och står sig i tiden. Du vet vad du får – och är nöjd när du går.

2009: Restaurang Telegraf

Motivering:

Årets lunchrestaurang är värd en omväg!
En lunch på Telegraf får magen, själen och plånboken att må bra. Maten, bemötandet och den omgivande miljön gör att man lätt hittar tillbaka.

2008: Fazer Amica

Motivering:

Mångfald och valfrihet kännetecknar Årets lunchrestaurang, som erbjuder sina gäster mat med kvalitet, kunskap och omtanke. Den matmedvetne ser direkt möjligheterna att äta en hälsosam lunch.

2007: Tre med Kök

Motivering:

Utifrån en medveten inställning till mat och välbefinnande i vardagen erbjuder Tre med kök välsmakande mat i en trivsam miljö och trots sitt svåra läge lyckas man locka en stor och blandad kundkrets.