Årets NackaProfil

2018: Marianne Wallberg – VD, Nacka Strandsmässan

Motivering:

Hon är superentreprenören som med hjärta och hjärna satt Nacka på världskartan. Stockholm Beer & Whisky Festival har funnits i över 30 år och är numer inte bara en regional storhet utan också ett globalt begrepp. Därmed har NackaStrandsMässan blivit en mycket välkänd arena och en mötesplats för såväl svensk dryckesindustri som de internationellt största varumärkena.
Genom mässan driver dessutom Marianne ett ungdomsprojekt som hjälper ungdomar att få in en fot i yrkeslivet. Paletten är således fenomenalt 
mångfacetterad och med stor frenesi fortsätter Marianne oförtrutet att 
måla upp en framtid som berör och överraskar oss alla. En värdig vinnare av Årets Nackaprofil, med andra ord.

2017: LG Nilsson – entreprenör och museichef

Motivering:

Han kom via Disney, Siggesta och Junibacken och förde Sveriges första slagfältsmuseum i hamn i Nacka. Ett museum av högsta klass. En sann entreprenör som verkar för unga likväl som gamla och värnar om Nacka i många olika sammanhang. Han skapar fantastiska berättelser av vår gemensamma historia. Hans kapacitet driver honom framåt, hans arbete väcker uppmärksamhet och hans tjänster är eftertraktade i. Nu till våren öppnar han världens största Vikingadestination i Stockholm. LG må vara liten på jorden men med överjordisk energi och kreativitet, en värdig vinnare av priset Årets Nackaprofil.

2016: Helena Waker

Motivering:

Årets NackaProfil är en viljestark visionär som med sin nyfikenhet, motivationsförmåga och inspirationskraft varit en murbräcka i omvandlingen av en småtrött svensk textilbransch till Sveriges största kreativa näring och snabbast växande exportframgång. För att du gjort Stockholm Fashion District och Nacka till ett nytt nav i Sveriges – och världens – modeindustri – Ett stort TACK till Helena Waker.