Årets Nyföretagare genom tiderna

2018: Hoodifood AB med grundarna Gabriella och Johan Carlsson

Motivering:

Nya företag som har mat och matlagning som sitt idékoncept blir fler och fler. Till glädje för oss konsumenter och med stora möjlighet för nya företag att visa upp sin särskilda profil! Årets Nyföretagare i Nacka fick egentligen idén redan för flera år sedan, men har nu landat i ett koncept som kan beskrivas som grannsamverkan, kvalitet, proffs och hemmafixare och delningsekonomi. Allt på en gång. För att citera från hemsidan för Årets Nyföretagare:
”Vi har kokat ihop proffskockar, hobbykockar, entreprenörer, IT-nördar, samt lite dramaten.

2017: Eva Lyberg, psykolog med sitt eget aktiebolag

Motivering:

Att start eget företag innebär att man vill försörja sig själv och förverkliga sin affärsidé. Om det dessutom innebär att affärsidén och verksamheten gör samhället lite bättre och får människor att må bättre – vad mer kan man begära? Årets Nyföretagare är verkligen nystartad – i snart ett år har HON haft sitt aktiebolag och som entreprenör – och medmänniska – ser hon till att barn och ungdomar kan övervinna problem och oro, att unga kvinnor får ett extra stöd i en nybliven mammaroll och – inte minst – föräldrar som befinner sig i kris får den hjälp de så väl behöver.

2016: Ludvig Brydolf

Motivering:

Finns det några ingredienser i receptet för en framgångsrik entreprenör? Det skulle då vara det som Årets Nyföretagare i Nacka i år står för:

• stor portion nyfikenhet
• en lika stor portion uppfinningsrikedom
• flera skopor envishet
• en rejäl skvätt gott humör , vilket ju aldrig skadar!
Han startade som vegetarian och studier inom teknik. Så greps han av matlagningskonsten. Anmälde sig “på skoj” till stor kocktävling i TV4 – och fick silvermedaljen. Allt på bara ett år!

Han är nu på väg mot de kulinariska höjderna och gör enligt ett expertutlåtande: Sveriges godaste kroppkakor. Bara en sån sak.

2015: Nurgazy Kakeshev – Stockholms Båtrekond