Solceller på taket – Atrium Ljungberg i Sickla

Vi arbetar med tydliga hållbarhetsmål!

Solceller på taket – Atrium Ljungberg i Sickla

Atrium Ljungberg har installerat solceller på taken i Sickla. Med sina 4 500 kvadratmeter är anläggningen den största av sitt slag i Stockholm.

Solcellsanläggningen på taket i Sickla är en av de största i Sverige. 4 500 kvadratmeter täcker taket på Luftverkstaden, Gallerian och Magasinet. Anläggningen kan under ett år producera 550 000 kilowattimmar el. Atrium Ljungbergs egna huvudkontor i Luftverkstaden är helt elneutralt, tack vare solcellerna på taket, då produktionen och användningen går jämnt ut.

Under Nacka Företagarträff kan deltagande företag presentera sitt hållbarhetsarbete med avstamp i de 17 globala målen. För att visa att hållbarhet har många perspektiv och att alla kan bidra till en mer hållbar värld. ⁣

Att kunna dela med oss av detta och inspirera andra företag till ett aktivt hållbarhetsarbete är något vi gärna bidrar med!

– Det är ett jättebra initiativ. Vi arbetar med tydliga hållbarhetsmål i hela vår verksamhet och tilldelades faktiskt Nacka kommuns utmärkelse för hållbar stadsutveckling förra året, något vi är väldigt stolta över, säger Robert Otterstål, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Sickla.⁣