Volvo EX30

Volvo EX30 på Nacka Företagarträff

Volvo EX30

Volvo presenterar den minsta nyheten på länge – kom och se nya EX30 i Bilia Nacka Volvos monter på Träffen

Den senaste tillskottet i Volvo-familjen har anlänt till Nacka – EX30, den mest kompakta SUV:en Volvo någonsin skapat. Ett litet paket med stor elektrisk prestanda.

I denna nykomling möts smart design och teknologi i framkant. EX30 är designad för att ha det minsta koldioxidavtrycket av alla Volvos bilar hittills, där förnybara och återvunna material används på nya sätt. I interiören hittar du återvunnet material i säten, på instrumentpanelen och i dörrarna – t ex jeanstyg, lin och en ullmix som innehåller cirka 70 procent återvunnen polyester.

Men en bil körs inte bara, den blir också designad, utvecklad, byggd och transporterad. I alla dessa steg har Volvo Cars utnyttjat sina möjligheter att ytterligare minska utsläppen. Nya Volvo EX30 har det lägsta koldioxidavtrycket någonsin för en Volvo.

– Vår nya EX30 innebär ett stort steg i rätt riktning i våra hållbarhetsambitioner, säger Anders Kärrberg, Global Head of Sustainability. Vårt mål är att minska vårt totala koldioxidavtryck med 40 procent per bil, räknat från nivåerna 2018. Detta ska vi göra genom att minska de totala avgasutsläppen med 50 procent, och genom en 25 procents minskning av utsläppen i produktion, i anskaffningen av råmaterial och i försörjningskedjan. Allt detta sammantaget bidrar till vår ambition och vårt mål att vara ett klimatneutralt företag år 2040.

Du kan läsa mer om EX30s koldioxidavtryck här >>