Donnie SC Lygonis på Nacka Företagarträff Extra

Föreläsare: Donnie SC Lygonis

Donnie SC Lygonis på Nacka Företagarträff Extra

Det hållbara entreprenörskapet

Varför är entreprenörskapet avgörande för att nå de globala målen? Hur kan vi nå längre tillsammans om vi öppnar upp våra nätverk?

Donnie kommer ge oss tips och råd hur vi ska se på framtiden och om hur man kan byta DNA som bolag och bli en innovativ organisation på riktigt.

Vi får även trendspaningar inom områden som AR/VR, Robotik, AI, Big Data och inte minst hur man kan omvandla alla dessa nya tekniska framsteg till nya framgångsrika affärer.

BIO:

Donnie SC Lygonis har arbetat med idéer, entreprenörskap och innovation i egna och andras bolag sedan slutet på 90-talet. Till vardags finns han på KTH Innovation i Stockholm. Sedan 2009 har Donnie varit delaktig i att skapa och bygga upp vad som idag anses som en av världens bästa innovationskontor.

Donnie har under åren även startat en rad egna bolag. Till de senare kan räknas Foodtechbolaget Lohilo, blockchainbolaget Validicity och den globala ungdomscommunityn Friendbase.

2015-16 spenderades i Silicon Valley på uppdrag av Vinnova och Wallenbergstiftelsen där han var del i att starta den svenska verksamheten på Nordic Innovation House i Palo Alto. Uppdraget var att hjälpa nordiska startups nå den amerikanska marknaden.

2016 startade han stiftelsen Entreprenörer Utan Gränser för att hjälpa grundare över hela världen att starta och driva hållbara företag. Förutom detta sitter Donnie även med i en mängd olika entreprenörskaps- och innovationstävlingar – allt för att hjälpa nya, innovativa lösningar att se dagens ljus.

Du kanske har sett Donnie på TV?
Han har medverkat i tre olika TV-serier om innovation; Idéfabriken på SVT, Uppfinnarna på TV4 och Meallions på rysk tv.