Gustav Stenbeck nominerad till årets talare 2019

Gustav Stenbeck: Hållbra, hållbättre, hållbäst

Gustav Stenbeck

Miljöaktivisten som blev riskkapitalist, techentreprenör och investerare inom hållbara affärsmodeller.

Gustav har en meriterad bakgrund inom hållbarhet, bland annat som hållbarhetschef på Petter Stordalens Nordic Choice Hotels. Han utsågs till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer 2015 och tidningen Aktuell Hållbarhet rankar honom konsekvent bland Sveriges 100 hållbarhetsmäktigaste.

Han ägnar idag 100 procent av sin tid åt att arbeta med hållbarhet och marknadsekonomi och bjuder på många insikter kring hur dessa två fenomen samverkar.

Gustav är nominerad till Årets talare 2019 och nu kommer han till Nacka Företagarträff för att berätta hur vi kan dra nytta av hans lärdomar – och kanske förbättra världen.

BIO:
Gustav arbetar som VD för GreenTech-firman Mestro samt som affärsängel där han finansierar och utvecklar hållbara affärsidéer. 

I grunden har Gustav en systemvetarexamen från Stockholms universitet och en MBA från SDA Bocconi i Milano. Han gick från att arbeta på Greenpeace till att bli hållbarhetskonsult och arbeta för multinationella företag, såsom Coca-Cola, Sodexo och DeLaval. Gustav har även arbetat med strategisk hållbarhet på uppdrag för flera av våra stora myndigheter, ex. Försäkringskassan och Rikspolisstyrelsen. Därefter var han hållbarhetschef för Petter Stordalens hotellkedja.