Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande talar

Invigning Nacka företagarträff 2019

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande talar

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande välkomnade oss till Sveriges äldsta och största lokala företagarträff! Han invigde vårt 25-årsjubileum med en tillbakablick till 1994.

Vad har egentligen hänt på 25 år?

1994 grävde Sverige guld i USA, det blev fred i Bosnien och kroatien, Estonia förliste och Bill Clinton och Boris Jeltsin var presidenter. Nelson Mandela blev vald till president och i Sverige blev Ingvar Carlsson statsminister när Carl Bildt åkte ut. Carl Bildt däremot skickade det första mailet, statsmän till statsmän, som gick till Bill Clinton och fick stor uppmärksamhet. Det var på den tiden Internet var en fluga och vi i Sverige röstade för EU.

Nacka hade 69 000 invånare, nu snart 104 000. Järla sjö fanns inte som bostadsområde. Nacka strand var bara kontor och Sickla hade precis lagt ner sin industri. Det hölls Ravefester i Docklands i Finnboda, Vem saknar det idag?

Mats pratade om att det går lite uppåt och det går lite neråt, men det allra mesta blir lite bättre hela tiden. Det är viktigt för Nacka kommun att hålla i och hålla ut, även när det blir lite motigt. Kommunen jobbar för attraktiva miljöer, att bo och jobba i. Det behövs massor av arbetsplatser i Nacka framåt.

Det ligger nu ett start-PM för att utvidga Kummelberget. Planeringen för Kils område är i full gång. Kommunens ambition är att alltid ha mark redo för de företag som vill etablera sig i Nacka. Det startar tre företag om dagen här – lika många som föds!

Mats avslutade med att säga att vi tillsammans kommer att skapa ett trivsammare och trevligare Nacka Kommunen kan inte göra det ensamma – vi företagare behöver göra det tillsammans med dem.