Man och kvinna äter julmiddag med vänner på distans i datorn

Ät middag hemma – stöd din lokala företagare

Man och kvinna äter julmiddag med vänner på distans i datorn

Nytt alkoholförbud slår mot restaurangerna, men kreativiteten flödar!

Kriser sägs vara kreativitetens moder och våra restauranger visar gång på gång uppfinningsrikedom.

Färdiga lunchlådor, ökad möjlighet för takeaway eller vad sägs som att få julmaten hemlevererad för att sedan avnjuta den tillsammans med kollegor digitalt. Ett gott och dessutom smittsäkert julbord!

Sedan i april kan du som bor i Nacka få med ett gott vin eller en lokal (gärna) öl genom att addera dryck till din beställning och få det levererat hem.

Utkörningen av alkohol till privatpersoner möjliggörs genom serveringstillstånd för cateringverksamhet för slutna sällskap. Ålder och nykterhet ska kontrolleras vid utkörningen. Även vid hemkörning gäller tidsgränsen – som regeringen beslutat – att det är förbjudet att sälja alkohol på restauranger och barer efter klockan 22.

Tidsgränsen är såklart ytterligare ett slag mot en bransch som redan har det tufft. Nu är det viktigare än någonsin att stödja våra lokala restauranger. De behöver vår hjälp för att klara sig!

Äger du en restaurang med serveringstillstånd?

Äger du en restaurang och är intresserad av att addera ett cateringtillstånd så kontaktar du alkoholhandläggarna på Nacka kommun (Anna Pettersson och Anna-Karin Ryberg) som ni känner väl så hjälper de er eller så gör ni det direkt via e-tjänsten för serveringstillstånd.

Vi ser vad ni gör, och vi ser att ni kämpar och sliter! Ni gör ett fantastiskt jobb. Hoppas att ni orkar och kan hålla ut i denna extremt utmanande tid.