Nacka företagarträff 2024

Pressmeddelande

Nacka Företagarträff 2024

Nacka företagarträff 2024

Nacka Företagarträff 2024 firar 30-årsjubileum med ett fullspäckat program. Här finns ett nätverk och en samlingsplats för nyskapande idéer där företagare får möjlighet att visa upp sig, nätverka och göra affärer samt träffa lokala politiker och tjänstemän.

Tema för Träffen är hållbarhet/Agenda 2030.

Utställningen

I år kommer över hundra företag att ställa ut och ha med sig både kunskap och exklusiva mässerbjudanden – vissa avslöjas i förväg.

Ett exempel är Volvos nyaste tillskott, EX30 – en kompakt, helt elektrisk SUV med stora ambitioner som hittas i Bilia Nacka Volvos monter. Med en design som förenar estetik och avancerad teknologi är EX30 en bil med det minsta koldioxidavtrycket av alla Volvos bilar hittills. Missa inte chansen att se denna milstolpe inom hållbar bilindustri den 22 februari!

Ett annat spännande inslag sker i Atrium Ljungbergs monter där modellen över Stockholm Wood City visas och mellan 13–14 kan du få svar dina frågor om Sicklas framtida utveckling. I en banbrytande satsning har Atrium Ljungberg tagit initiativ till Stockholm Wood City i Sickla – världens största urbana stadsbyggnadsprojekt i trä. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling och blir ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande.

Träffen är inte bara viktig för företagare. Även lokala politiker samt medarbetare och chefer inom Nacka kommun finns på plats och kan under trevliga och informella former mötas och samtala med det lokala näringslivet om aktuella frågor.

En av dessa frågor är kommunens nya företagsservice som precis lanserats. En ny väg in för alla företagsärenden och en personlig kundrådgivare som hjälper till hela vägen. Läs mer om företagsservicen här >>

Henrik Ahl, stabs- och säkerhetsdirektör samt Kristina Eilert, säkerhetsstrateg kommer att finnas på plats i Nacka kommuns lounge mellan 10.00 – 11.30 för att svara på frågor om kommunens arbete med krisberedskap. Samma tid finns även Danijela Radsel-Bengtsson i loungen för att svara på frågor om utbildningen i civilförsvar. Det är en digital utbildning om krisberedskap och civilt försvar som Nacka kommun tar fram tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Länsstyrelsen Stockholm och Civilförsvarsförbundet.

I Företagarna Nacka Värmdös lounge finns den juridiska rådgivning som i vanliga fall bara är gratis för medlemmar. Passa på att prata med juristerna och de medlemsinformatörer som är på plats. Företagarna Nacka Värmdö håller även i diskussioner, med samarbetspartners och medlemmar, om företagarnas ekonomiska dagsläge och hållbarhetsomställningen.

Energi- och miljörådgivning samt Innovation- och entreprenörsrådgivning är andra ämnen där du kan få råd när du besöker Träffen.

För mer information och deltagande, besök vår webb >>

Programmet

Träffens program är som vanligt en spännande blandning av utställare, mingel, föreläsningar och inspiration. Eftersom vi fyller 30 år har vi gjort dagen extra magisk. Förutom högklassig magishow med Caroline Ravn, bjuds vi även på Gustav Tadaas föreläsning om, av och med AI!

I morgonprogrammet ger Ami Hemviken en energifylld föreläsning om hur du som företagare uppnår större effekt genom mer tillit. Moderator för dagen är den rutinerade företagsexperten Mathias Mellgren.

Dagen startar kl 08.00 med frukost och incheckning för partners, VIP-besökare och utställare. 08.30 invigs mässan av kommunstyrelsens ordförande, Mats Gerdau och ordförande för Företagarna Nacka Värmdö, Per Lejoneke.

Klockan 10.00 öppnar mässan för besökare och mellan 11.00-13.00 finns lunch att köpa i caféet.

Krögaren Pontus Frithiof serverar all mat och dryck på Nacka Företagarträff och lyfter lunchen till nya höjder.

15.45 är det dags för årets Prisutdelning.

Nacka Företagarträff är inte bara en plats för affärsmöjligheter utan även en scen för erkännande av framstående näringslivsinsatser. 2024 års prestigefyllda utmärkelser, inklusive det nya cirkulära priset – Årets Cirkulativ – delas ut på Träffen. Vi ser fram emot att upptäcka och fira de initiativ som stärker vårt näringsliv och vår gemensamma framtid.

Finalisterna i varje kategori är:

Årets Cirkulativ

 1. Beijer Bygg
 2. Enstar
 3. Houdini
 4. Tiptapp

Årets Krog

 1. Friends Corner
 2. Handelshuset
 3. Olle & Kajsa

Årets Mötesplats

 1. Marcusplatsen
 2. NAV Sweden
 3. Älta Brygga

Årets Nackaföretag

 1. Dahl Medical
 2. Nordic Surface
 3. Technix IT

Klockan 16.30 stänger mässan och AW-minglet tar vid. Här finns en fortsatt chans att under lättsamma former träffa andra besökare och företagare för att knyta ihop säcken från dagen.

Jubileums-AW är en trappa upp i lokalen, med DJ Jessica Lindberg, AW-pub av Pontus Frithof och affärsmingel. Vi bjuder på ett glas bubbel till de som kommer på AW.

Se hela programmet här >>

Om Nacka Företagarträff:

Nacka Företagarträff är årets viktigaste evenemang för näringslivet i Nacka. Med ett fokus på nätverkande, innovation och hållbar utveckling, samlar vi årligen företagare och visionärer för att tillsammans skapa en mer hållbar och blomstrande framtid.

Nacka Företagarträff är resultatet av ett mångårigt samarbete mellan två hörnstenar i Nackas livaktiga och snabbväxande näringsliv: Företagarna Nacka Värmdö och Nacka kommun.

Träffen, som arrangerats varje år sedan 1994, drivs utan vinstsyfte. Arrangörerna arbetar ideellt med att förverkliga idén om en livaktig mötesplats för att stimulera kontakten, idéutbytet och affärerna för det lokala näringslivet.

Nacka Företagarträff arrangeras på Nacka Strand Möten & Event på adress Augustendalstorget 6 i Nacka Strand.

Presskontakt:

Anders Börjesson
Biträdande Näringslivsdirektör, Nacka kommun

anders.borjesson@nacka.se
‭+46 70-431 92 28‬

 

Milla Ottosson Sippola, Företagarna Nacka Värmdö
milla@rosalii.se
070-647 55 53