Rebecka Carlsson på Nacka Företagarträff Extra

Föreläsare: Rebecka Carlsson

Rebecka Carlsson på Nacka Företagarträff Extra

Exponentiell klimatomställning

Hållbarhet har bara börjat och de kommande 100 åren kommer motsvara 20 000 år av teknologisk utveckling. Vad kommer det innebära för vår affärsutveckling?

Teknikutvecklingen och klimatomställningen är megatrender som kommer påverka näringslivet mer än någonting annat de kommande decennierna. Hur kan vi förstå vart olika teknologier är på väg och utifrån det fatta mer välgrundade beslut idag? Samtidigt som den teknologiska utvecklingen vänder upp och ner på de flesta affärsmodeller, blir hållbarhet en disruptiv kraft. På bara tre decennier ska världsekonomin bli helt klimatneutral, men vilka är affärsmöjligheterna?

I den här föreläsningen delar Rebecka Carlsson med sig tech-insikter från Singularity University och NASA samt ger en crash-course i hållbar utveckling och de mer spännande affärsmöjligheterna som uppstår när klimatomställningen och exponentiella teknologier möts.

BIO:

Rebecka Carlsson är Hållbarhetsentreprenör och VD på Heureka Ventures.

Som 20-åring hamnade Rebecka i väpnade konflikter i norra Mali och fick upp ögonen för hur klimatförändringarna och mänsklighetens vällevnad hänger ihop. Sedan dess har hon medgrundat en handfull hållbarhetsstartups och arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges vice statsminister och klimat- och miljöminister, bl.a. under perioden då Parisavtalet förhandlades fram.

Rebecka är en av de få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar. Rebecka är också utbildad i socialt entreprenörskap vid Stanford Graduate School of Business.

Idag, som grundare och VD av affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures, hjälper Rebecka etablerade bolag att uppgradera till pionjärt hållbara affärsmodeller och hållbarhetsstartups att skala snabbare.

2018 rankades hon som nr 9 på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger. Hon har utsetts till Sveriges 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt, ett av Sveriges främsta stjärnskott av ELLE och tvåfaldigt till en av Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av Ledarna. Finalist till Årets talare 2019 i kategorin Genombrott kvinna.