Nytt koncept blev en vinnare

Nacka Företagarträff 2018

Efter önskemål från tidigare träffar bestämde sig arrangörsgruppen och Partners att skapa en dag med ännu mer fokus på affärer, nätverk och det lokala näringslivet. Nacka Värmdö Posten skrev om förändringen, du kan läsa det här >>

Utfallet blev över förväntan och lovorden många. Givetvis finns det utrymme för förbättringar och nästa år är det jubileumsår! Träffen fyller 25 år – det ska firas! Välkomna tillbaka då.

Frukost och invigning

Träffen invigdes traditionsenligt med frukost och tal av kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, som pratade om Nackas näringsliv och framtiden i Nacka stad. Nackas mål är att bli Sveriges mest företagarvänliga kommun. EFN var på plats på Träffen, du kan höra och se deras intervju med Mats Gerdau här >>

Sedan var det dags för Thomas Lundqvist att ge oss tips och råd kring försäljning och delge oss sina erfarenheter från arbetslivet. Det viktigaste man bör tänka på som säljare, enligt Thomas Lundkvist, är att tänka på att förstå kunden innan man gör sig förstådd. Lyssna på hans konkreta tips i intervjun av EFN, som gjordes direkt efteråt >>

Bläddra åt sidan för fler bilder.

Speed-dating och förmiddagsprogrammet

Nytt för i år var Speed-dating – ett organiserat affärsmingel. Trängseln vid borden var hjärtlig och sorlet fyllde lokalen när upp mot 200 företagare gjorde affärer och skapade nya kontakter. Det var inte lätt för vår Speed-dating general Henrik Samuelberg att överrösta pratet och göra sig hörd.

Förmiddagen fortsatte med fartfyllda Frida Boisen.

Frida, som är en riktig energifläkt på scen, föreläste om hur du gör för att bli nummer ett i den digitala framtiden. Framtidens kund i Nacka är sjukt otålig, för att nå minsta nivå på din digitala närvaro så måste du i alla fall se till att din webb-plats laddar snabbt. Idag är valet inte digitalt eller IRL – det ena bygger det andra.

Frida gav oss fyra nycklar till viral puls
• ilska
• glädje
• värme
• rädsla

Och att trovärdighet är det viktigaste vi har. Varje person är en mediekanal – har ditt företag fått sändningstid?

Du kan se EFNs intervju med Frida här >>

Bläddra åt sidan för fler bilder.

Öppet för besökare

Vid lunch öppnade Företagarträffen för besökare och montrarna bemannades av våra utställare.

Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör på Nacka kommun, berättade om Nacka stad och hur planerna fortskrider. Ann Öberg föreläste om det ekonomiska läget och Lars-Åke Tollemark pratade om Handeln i framtiden och hur Nacka Forum utvecklas i takt med att Nacka stad växer.

Gunilla Glantz blev intervjuad av EFN efter sin föreläsning, se det här >>

Se även EFNs intervju med Lars-Åke Tollemark här >>

Bläddra åt sidan för fler bilder.

Svante Randlert intog scenen och föreläste om hur du blir Drömarbetsgivaren. Med gotländsk spänst talade han om att inte stånga sig blodig för de sista popcornen i påsen! Det är ibland bättre att strunta i dem, då de ofta kräver enorm energi för omvändning … Lägg istället krut på de första som poppar  – då det är de som verkligen vill! Hans tips är att vi ska tänka mer i termer av attrahera, engagera och utveckla när det kommer till våra medarbetare.

Fredrik Heleander talade sedan om Boo Energis kundresa in i digitaliseringen. Med deras app kan du träna ner din elräkning.

Bläddra åt sidan för fler bilder.

Prisutdelningen

Efter en lång och inspirerande dag var det så dags för prisutdelningen!

Vanessa Leporati var moderator och välkomnade Annie Lööf upp på scen för att hålla ett tal och sedan dela ut priserna.

Prisutdelningen har aldrig varit så välbesökt och det blev en mycket festlig stämning. Ni läser mer om de nominerade här och våra vinnare här.

Bläddra åt sidan för fler bilder.

Sist, men inte minst, blev det avtackning på scen och efter det kunde firandet börja.

Vår AW var välbesökt och efter några timmar smög vi trötta och nöjda hemåt.

Vi i arrangörsgruppen vill vi tacka alla partners, utställare, talare och besökare för en fantastisk Nacka Företagarträff 2018.

Nästa år är det jubileum som sagt. Vi ses då!

Foto: Baltasar Aguirre och Stanislaw Meyer