Nacka Företagarträff 2022

Nacka Företagarträff 2022

Nacka Företagarträff 2022

Tack för i år!

Äntligen fick vi ses ordentligt, som vi längtat efter en “riktig” träff. Ett stort och varmt Tack till alla Partners, utställare, besökare och talare!

Frukost och invigning

Anders Börjesson, “ny på jobbet” som Etableringsdirektör i Nacka kommun och Carl-Johan Eiderbrant, Företagarna Nacka Värmdö öppnade årets Företagarträff som äntligen kunde gå av stapeln på Nacka Strandsmässan. Mathias Forsberg, vår nya Näringslivsdirektör i Nacka fick komma upp och presentera sig, sedan välkomnades Per Lejoneke, ordförande Företagarna Nacka Värmdö och Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande upp på scen.

Per tackade för samarbetet med Nacka kommun, med politiker, tjänstemän och föreningarna som vi under åren träffar. Vi har utmanande tider att ta oss igenom och hans medskick var “Låt oss göra det tillsammans”.

Mats höll med Per, vi måste inte alltid vara överens över politiken, men att samarbeta med företagen och Företagarna var en viktig hållpunkt. Mats sammanfattade sina 10 år som KS-ordförande. Har det hänt något på dessa åren? Svar: bostäder, nya partners och leverantörer, god ekonomi samt ett bättre bemötande. Nacka kommun har glädjande nog fått ta emot många priser de sista åren som tyder på att utvecklingen går framåt – Nöjd kundindex, Årets kvalitetskommun, Årets nyföretagarkommun för att nämna några.

Sedan klippte Mats och Per bandet tillsammans och Träffen var officiellt invigd. Amanda Svensson, moderator för dagen presenteras och från och med nu ledde hon oss genom dagen.

Per Schlingmann: Livet efter pandemin

Per inleder morgonens första scenframträdande med att säga att varje beslut vi fattar handlar om framtiden. Vare sig du går till butiken och handlar mjölk, väljer en utbildning eller bygger en stad. I en tid av extra stora förändringar behöver vi fundera på vad som här och nu kommer bli beständigt och följer med oss in i framtiden.

Han konstaterar att Nacka har en stor fördel som inte är klart, utan håller på att byggas och kan skapas efter de nya förutsättningarna som har uppstått.

Som företagare måste man göra omtag i det egna erbjudandet. Rådet ”Stå aldrig still” (Per har till och med skrivit en bok om detta) har omvandlats till att man ibland ändå måste stanna upp och reflektera. Så att förändring inte blir till av andras omständigheter. Tid har blivit viktigare – ju närmre du är en kund desto mer framgångsrik blir du.

Per menar att omställningen är det stora skiftet! Hållbarhet har blivit en viktigare värdering, vi står inför ett riktigt skifte och på område efter område så ställer vi om. Vi skapar framgång och lönsamhet genom hållbarhet och vi har en generation på oss att rätta till sju generationers industrialisering.

Pers föreläsning var en mycket givande framtidsspaning. Den var klok och tankeväckande och på samma gång mycket rolig. Han avrådde oss från att bli dystra, utan vi bör se på omställningen entreprenöriellt – den som kommer närmast vinner. När företag fokuserar så kommer vi klara det! Nu slänger vi ner Luther från axeln och har istället en isbjörn där.

Affärsmingel

Vi hade längtat så efter att kunna mingla igen så efter Pers föreläsning var det dags för Affärsbingo i mässhallen. Det var full fart på snacket och kontakterna direkt.

Panelsamtal: Spaning utblick

Vår framtidsspanande panel bestod av Christina Nyman, chefsekonom på Handelsbanken, Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare, Elisabet Elmsäter Vegsö, Näringspolitisk expert handel, stads- och platsutveckling samt besöksnäring på Svensk Handel, Fredrik Östbom, Samhällspolitisk chef på Företagarna och Per Schlingmann, expert på kommunikation, strategi och framtidsfrågor.

Panelen konstaterade att företag är ganska optimistiska fortfarande. Ekonomin är okej och man vill anställa. Men vi har aldrig haft så deppiga hushåll! Energipriserna och räntorna urholkar köpkraften och det är ett jättekänsligt läge nu. Vill man säga något positivt kan man säga att det driver innovation, men handeln blir påverkad av att privatekonomi inte går så bra, det är en komplex situation som företagare att hantera.

De företagare som har lyckats med att tänka nytt, t ex besöksnäringen som hade det så tufft men gjorde möjligheter av att hemester blev nödvändigt, har klarat sig okej.

– Men vad händer nu, kommer vi att börja resa? undrar Fredrik. De ökande kostnaderna är ett problem. Många har kämpat med lönsamhet och gnetat på under pandemin. Men nu kommer fler att behöva skjuta över en del av kostnaden på kunderna.

– Plånbokssituationen påverkar valet. Hur ska politiken reagera? frågar sig Daniella. I Stockholm mår näringslivet ganska bra, men allt präglas av oförutsägbarheten och osäkerheten. Det är aldrig bra i längden.

Och hur rustar man sig då för utmaningarna?

Per menade att kompetensbristen är en stor utmaning. Som företagare måste du fundera på vad du kan påverka.

– Du behöver skapa attraktion för att människor ska vilja jobba hos dig och du måste skruva på ditt erbjudande för att få marginal. Fundera på hur du höjer premiumvärdet på det du gör.

Elisabet menar att vi tillsammans måste ta tag i det här! Om vi inte blir oss själva närmast så kommer det att gå.

– Hur bygger vi relationen mellan leverantörer och vårt företag så att vi kan behålla våra kunder? Om vi lärt oss något av pandemin och kriget så är det ju att vi är beroende av varandra, säger Elisabet. Och en annan sak: Var förberedd! Tänk igenom dina kedjor – om du inte får din leverans, hur gör du för att ändå leverera till dina kunder?

– Vi är inte förberedda, inte regionerna, inte kommunerna, inte politiken och företagen, kontrar Daniella. Det vi har lärt oss är att vi måste vara beredda på kris! Beredskap kommer att segla högre upp på agendan.

– “Just in time” blir “Just in case”, säger Christina. Inte bara pandemin, utan även klimatet och kriget, allt är förknippat med högre kostnader. Allt det här kostar. Men det kan komma innovation av allt detta.

– Vi kommer att få se innovation på tjänstesidan, där vi inte riktigt har samma tryck, svarar Per. Vi kan se att det finns många råvaror som vi inte tidigare betraktat som råvaror – vintagekläder, kläder som råvara osv

Fredrik svarar att det är lätt att man rusar iväg.

– Vi ska börja producera hemma, men det fanns ju en anledning varför vi producerade Indien t ex. Är vi beredda att betala mer? Vi kommer inte göra allt vi säger att vi ska göra.

Amanda ber panelen nämna den trend som nu är starkast.

– I nuläget så tror jag att globaliseringens transformation mot en mer regional värld är stark. Och såklart fortsatt teknologi och digitalisering, svarar Per.

Elisabeth säger att det lokala blir ännu viktigare.

– Vi väljer att handla av de som finns nära, och går till kvarterskrogen. Det blir spännande för våra städer. Var ska butikerna ligga? Vi kanske får städer som är lite mer unika.

Fredrik tycker att trenden pekar mot lokalt och handfast. Och att arbetsgivare agerar olika, inte likadant. Att kontoret skulle dö ut, det tror han inte på. Mer att det blir olika hur det hanteras från företag till företag.

Daniella svarar att det har hänt något stort med vårt sätt att arbeta. Det har varit sunt för oss att få ett mer flexibelt arbetssätt. Även Daniella tror att kontoret kommer finnas kvar och bli ännu viktigare som plats – för innovation, kreativitet och erfarenhetsutbyte.

– Den stora faran är kompetensbrist – nu när vi är platsoberoende dammsuger stora amerikanska bolag Stockholm på unga utvecklare.

– Vi har haft en 25årig trend av fallande kostnader, vi får nu en ny verklighet att hantera, säger Christina.

– Hur orkar vi gå från att var ofrivilliga innovatörer till att vara innovatörer? frågar Per. Att ta sitt företag från att erbjuda ett restaurangbesök till en upplevelse som börjar långt före man går till restaurangen? Det finns massor med innovation att göra. Det är NU det börjar.

Öppet för besökare

Vid lunch öppnade Företagarträffen för besökare. Eat for change erbjöd en underbar vegansk lunch och lokalen fylldes med sorl och mingel när den fortsatta jakten på rätt svar i Affärsbingot även fortsatte.

Du hittar alla våra härliga bilder från träffen här.

Panelsamtal: Nacka stadsutveckling

Vår eminenta moderator Amanda startade panelsamtalet och frågade panelen var Nacka befinner sig om 10 år.

Linus Kjellberg, Affärsområdeschef affärsutveckling på Atrium Ljungberg, sa att Nacka kommer vara en plats av stadskonfetti – en tät myllrande stat. Att det är i staden nästan alla uppfinningar uppstår, här finns glädje och glamour!

Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör på Nacka kommun tyckte Linus hade en jättebra målbild. Om några år tar det 5, 6 och 12 minuter till Nacka inifrån Stockholms citykärna. Det kommer vara fler Nackabor och fler företag till folk som vill jobba här.

Karolin Forsling, vd Forsling United, kontrade med att det enda vi vet är att vi kommer ha fel. Men det är mycket viktigt att bevara Nackas historia, själ och identitet. Då kan vi stå här om 10 år och skryta om att vi byggt det allra första Naturbana kvarteret.

Olle Burell, Ordförande Stockholm Green Innovation District och Affärsutvecklingschef på Brunnberg & Forshed Arkitektkontor säger att Nacka har det bästa att erbjuda. Här finns skogen och city blandat, det är mer omelett än stekt ägg. Det vill säga det är en flerkärnig kommun som man binder ihop och har det bästa av allt lite överallt!

Lars-Åke Tollemark, senior advisor på Unibail Rodamco håller inte med Olle. Lars-Åke tycker att vi behöver centrala Nacka, eftersom det inte finns någon riktig stadskärna.

– Det behöver inte vara en motsats till omeletten, men vi behöver ha en stadskärna där Nackabon har sitt hjärta, säger Lars-Åke

Linus kontrar med att han tycker att vi har många hjärtan. Och att Nacka måste få växa organiskt, så människor får vara där människor vill vara.

Hur ska näringslivet hänga med på den här resan?

Katarina påpekade att det handlar dels om vårt befintliga näringsliv – förutsättningar för deras tillväxt – samt de nya som kommer, de som vi inte ens vet vilka det är just nu.

– Den täta dialogen vi har med näringslivet idag måste fortsätta. Vi ska inte störa utan stärka. Vi måste ta tillvara på den innovationskraften som redan finns. Vi behöver näringslivet och fastighetsutvecklarna med oss.

– Nacka är redan idag en attraktiv plats att driva företag på, svarar Linus. 8000 människor och 2000 studenter kommer till Sickla varje dag. Vi vill ha det dubbla! Du ska kunna öppna dörren till kontoret och utanför har du ett kvarter med själ och hjärta där du vill vara.

Karolin frågar sig om vi behöver ett kontor egentligen? 75 000 välutbildade människor kommer saknas 2030. Nacka har en perfekt möjlighet att förpacka sig nu för att locka dessa människor, natur och hälsa är viktigt och potentialen finns i Nacka.

Olle påpekar att det är många små och medelstora företag som är arbetsgivare, inte storbolag. Nu behöver man locka folk ur sitt hemmakontor, och hur gör man det så folk inte tar sig iväg från Nacka?

– Jag är avundsjuk på er nära samverkan mellan företagen och kommunen här i Nacka, säger Olle. Det finns inte så mycket stuprör här som i Stockholm. Ni har närmre till strategier.

– Men för att vi ska klara den gröna omställningen måste alla lära sig mycket mer. Även arkitekter, ingenjörer och beställare. Hur man till exempel bygger så att enskilda byggnader sitter ihop för att spara vatten och energi. Det krävs bra pilotprojekt så man kan hjälpas åt! Det finns i Nacka.

Katarina säger att det är en utmaning att planeringsprocesserna är så långa. Det finns hela tiden ett behov av att ompröva arbetssättet.

– Viable Cities är ett projekt där vi lär oss av varandra. Det tar tid att planera och bygga.

– Vi jobbar superbra i våra företag, men i det större avtrycket där spelar kommunen och andra aktörer mycket större roll, säger Lars-Åke. Samverkan behövs, kommunen behöver vara aktiv och styra processen. Ett bra exempel är att Nacka satsar på utbildning, det står ut och näringslivet behöver kompetensen.

Vi måste våga testa, svarar Katarina.

– Vi vill främja det som kommun, att utveckla något där folk vill vara. Vi har fina förutsättningar i Nacka att forma det här tillsammans. En absolut målbild är att locka hit olika former av högre utbildning.

Vad finns det för trender i lokalsamhället?

Karolin ser att det är mikrolokalt och att cybersäkerheten och e-handeln växer.

– Behovet av analys växer men kompetensen att analysera saknas. Vi har chansen att göra en betastad, vi kan testa lagar och regler och annat med utgångspunkt på hållbarhet nu när vi bygger stad. Vi måste släppa manualen!

Olle håller med:

– Ja! Tänk utanför boxen och hur det mikrolokala hänger ihop med det globala. Hela klimatkampen är viktig, några måste gå före och vara draglok. Men det finns ingen runtomkring som har rätt att gå bredvid och inte göra något. Vi måste dela informationen med varandra, gör det lätt att göra rätt!

– Alla letar efter ett nytt sätt att ha sina arbetsplatser, menar Linus. Efterfrågan efter karantänen är jättestark – man vill ha kontor men begreppet kontor är inte vad det varit. Det blir inte längre aktivitetsbaserade kontor utan relationsbaserade.

– Hur ska Nacka sticka ut mot de andra kommunerna i regionen? Frågar sig Lars-Åke. Konkurrensen är stentuff.

Karolin menar att fastighetsägare vill att kontor ska finnas.

– Koncernledningar vill också ha kontor men man får inte tillbaka arbetarna. Fritt valt arbete gör att vi ibland kan ha 5 personer på kontoret och ibland 125. Kontor kommer att finnas ja, men hur kan vi samverka? Vi måste förstå detta om vi ska bygga staden rätt.

– Linus är inne på rätt spår när det kommer till relationsbaserade kontor, säger Olle. Möten är det som behövs och är viktigt. Vi kanske ska ha bara mötesrum och skippa skrivbord kanske? Titta in i skärmen kan man göra på hemmakontoret!

Katharina spanar att vi har fantastiska förutsättningar här i Nacka – med naturen, stadslivet och ett engagerat näringsliv och engagerade Nackabor.

– Vi har tur att delar av det vi planerar händer längre fram, så vi kan testa. Jag vill slå ett slag för mellanrummen, där har vi som kommun en stor del i att det sker. Våra parker och grönområden började användas på nya sätt i pandemin, det måste vi ta med oss när vi utformar mellanrummen.

Olle svarar att det ligger helt i linje med EUs riktlinjer.

– Staden är summan av dess gator!

Entrepenadseminarier

Kommunens inköpare, projektledare, chefer och förtroendevalda fanns på plats på Nacka Företagarträff hela dagen. Det hölls även ett miniseminarium där vi fick insyn i kommunens inköpsprocess med fokus på Entreprenadupphandlingar och konsultinköp.

Prisutdelningen

Vid 14 öppnade Nacka bryggeri puben vid cafét och det var dags för vår härliga prisutdelning. Lokalen fylldes snabbt på och vi delade ut priser till våra väl värda vinnare!

Panelsamtalet: Koldioxidbudget Nacka

Per Lejoneke, Ordförande Företagarna Nacka Värmdö öppnade panelsamtalet om Nackas koldioxidbudget med att säga att vi står inför förändringens tid. Utifrån ett företagsperspektiv kommer det som händer i Ukraina, Sverige och Nacka få konsekvenser för vårt företagande.

– Vi kan jämföra vårt agerande nu med när lönen kommer, då tar det en vecka innan den är slut och resten är på sms-lån. Men det är okej för det är våra ungar som står på abonnemanget …

– Vad gäller Nackas koldioxidbudget behöver vi minska den med 18%, och en ny rapport som kommit säger 21 %. Gör vi inget åt den så blir nästa års budget 38%!

– Hur ska vi jobba tillsammans? Hur ser agendan ut? Det är här och nu. Det är du och jag, förtydligar Per.

Andreas Totschnig, Miljö- och bygglovsdirektör på Nacka kommun säger att kommunen jobbar med hållbarhet på många olika sätt. Alltifrån beställningen av koldioxid-budgeten ner till enskilda bygglov.

Patrick Lepierre, vd Dipart, som är ett entreprenadföretag vill väldigt gärna stötta sina beställare att göra bättre val. Patrick tar Stockholm stad som ett exempel där man jobbar mycket med hållbarheten.

– Förut att frågan varit ”Varför ska vi köpa i Sverige fast det är dyrare?” säger Patrick. Nu börjar det hända, vi ser det i vissa upphandlingar!

– Vi som företag jobbar även med social hållbarhet, där kan vi påverka mest idag.

Fredrik Nilzén, Hållbarhetschef Swedbank säger att en del av Swebanks hållbarhet är att de har överlevt 200 år. Då skulle alla börja spara pengar, inte bara de rika. Vi är en bank för de många.

– Nästa stora ekonomiska hopp kommer nu. Den här gången vet vi mer nu än vi gjort tidigare. Vi har planetens gränser att ta hänsyn till och sedan måste vi agera schysst.

– Vi vill vara där för företag och vi vill nog egentligen vara ännu bättre. Nu går det fort, det drivs av regleringar men också av marknaden. Blir det sämre konkurrenskraft är det inte bra för banken heller.

Jonas Roupé, co-founder till Ecocide Law Alliance (ersättare för Pella Thiel) säger att de är en kraftfull hävstång för att förändra naturen. Ecocide jobbar för att skydda naturen och med att det ska komma en Ecocide-lagstiftning.

– Får man rätt pris för olja och kol så blir det mycket lättare att nå Parisavtalet.

Per flikar in att Företagarnas riksorganisations enkät visar att endast 15% är igång med sitt hållbarhetsarbete. Efter valet kommer något att hända med budgeten.

– Vi tror att man kommer hämta ikapp den och det får konsekvenser för våra företag i Nacka och Värmdö. Vi vill hjälpa företagare här att våga, att vilja och att orka kicka igång sin omställning.

Vad finns det då för möjligheter och utmaningar med omställningen?

Jonas påpekar att företagen måste ha kommunens hjälp och att kommunen i sin tur inte kan göra det själv.

– Ta till exempel en kross, som bullrar så hemskt, som ingen vill ha. Det är det bästa ni kan göra, transporter är värst för klimatet.

Fredrik säger att det är så svårt att göra rätt!

– Det är enormt komplext och jag är rädd att den komplexiteten gör att vi får det svårt att ta ett steg framåt. Men om vi gör det mer konkret, till exempel innan corona hade vi väldigt mycket resor. Det går att förändra och ställa om och det är inte nödvändigtvis så att vi behöver skämmas för det vi gjort tidigare, vi ska vara stolta för det. Men nu har vi ny information.

Andreas påpekar att kommunikation är en utmaning.

– Vi är inte alltid så bra på att kommunicera ut vad vi gör inom det konkreta miljöarbetet. Det måste vara intressant för mottagaren. Men det kan inspirera och ge andra tankar om vad man kan göra.

Patrick håller med:

– Vi är också dåliga på att kommunicera. Större delar av våra transporter är kopplade till infrastruktur och mattransporter, det är mycket material som ska hanteras i Nacka kommun. Om vi bara tittar på transport-biten så finns det enormt mycket vi kan göra. Vi måste inte flytta alla de här massorna.

Per säger att affärsmöjligheter finns.

– Med utmaningarna krävs det mod. Man måste våga ta steget. Vi måste våga ta de svåra besluten fast vi inte har alla svaren.

– Vad är det som händer nu? Det var ju så bra. Hur påverkar det mig och min familj och mitt företag?

– Det kommer nytt och spännande, men vi ska lämna något och det kan finnas en sorg i det. Se på Detroit, där lämnande man bara arbetarna åt sig själva och det skapade enorma problem. I Sverige skapas ofta nya fina företag istället för det som lämnas bakom. Just det där är det viktigt att värna om!

Vilka sanningar och privilegier behöver vi omvärdera?

– Vad är välstånd? svarar Andreas. Men, det är ett helt eget panelsamtal. Hur har man det, hur bor man, hur värderar man sin egen frihet? Det kan behövas pratas mer om det. Och det är där vi behöver börja. Det blir bra på ett annat sätt, det måste vi visa och inte vara rädda för att visa.

– Nu har vi ett val att vara proaktiva, att fatta kloka beslut och idéer. Snart har vi inte ett val! Då blir vi tvingade, säger Patrick

– Det finns något magiskt i att inte veta, svarar Jonas. Vi bygger inte bron först, vi drömmer bron och så börjar vi gå!

– Vi är alla människor. Vi vill ha planeten kvar. Det vi bråkar om är hur fort det ska gå. Något bättre är möjligt och vi kan göra det tillsammans.

– Nyckelordet ligger i ordet bättre, säger Fredrik. Man frågar sig ”får jag inte flyga? Kan jag inte köpa motorbåt eller jeans?”. Men det här nya bygger ju ett bättre samhälle. Vi har inte prissatt rätt förut. Nu har vi den insikten, låt oss agera efter det.

Andreas säger att nätverket Klimatneutrala Nacka växer. Där kan samverkan, utbyte, dialog och inspiration äga rum.

– Det pågår så mycket bra arbete ute i Nackaföretagen. Intresset bara växer.

Fredrik erkänner:

– Vi kan göra så mycket mer! Vi är inte bara en bankomat, alla banker vill vara en del i den här omställningen. Men vi är inte tillräckligt bra ännu, vi har en resa att göra. Det finns en vilja i bankerna idag och det kommer lagar och regler där banken blir ansvarig att ta reda på företagets/kundens preferensen kring hållbarhet.

– Vi måste göra det förklarligt.

Jonas kontrar med att de kanske är för fokuserade på stadgarna.

– Vi vet så mycket om världsledande saker som görs, till exempel i Södertälje, Mariefred och Hammarby Sjöstad. Världen längtar efter att komma till Sverige och se hur vi jobbar här.

– Vi organiserar personer som driver företag inte företagen, säger Per. Vi kan öppna upp frågorna och möta personerna. Vi ska ta företagarna från varför till vill. Då finns det massor av kompetens som möter upp där. Vi är första gatekeepers.

Vad behöver er sektor för att lyckas?

Det är de goda exemplena, svarar Jonas.

– Det finns bra saker som händer i Nacka/världen. Vi behöver inte vara så oroliga för skiftet.

– Jag frågar vad jag kan göra för andra, säger Andreas. Det sitter i min ryggmärg, men vi behöver mer inspel och bli sparkade på av företag som ligger på oss. Då blir vi bättre. Sedan är det detaljer, vi skulle behöva ha hjälp av civilsamhället som berättar för varandra om det som är bra, till exempel när det kommer till transporter av massorna. Många fattar men ger sig inte in i debatten.

– Att prata med varandra är jätteviktigt.

– Banken kommer ju inte nå sina mål om inte samhället ställer om, svarar Fredrik. Vi har behov av att våra kunder ställer om, och just nu är vi inte tillräckligt bra på att visa vägen. Ta till exempel hur energieffektiv din fastighet är idag, det går inte att få reda på. Här för vi samtal med Boverket.

– Vi behöver att politiker och myndigheter tänker om gällande sina egna mandat. Det går inte att spela det här pianot själv. Banken är ett smörjmedel för att samhället ska utvecklas.

– Vi måste göra det här tillsammans, håller Patrick med om. Banken, myndigheter, kommuner och civilsamhället. Vi behöver smarta lösningar tillsammans!

– Vi behöver fler företagare som kommer med på banan, flikar Per in. Med mer kunskap från andra aktörer kan vi säkra upp de resurser som krävs. Det är ingen enkel tur men vi har inte så mycket annat att göra än att tuta och köra!

AW-pub och prisutdelning Affärsmingel

Vi tackade av vår fantastiska moderator Amanda Svensson och minglade med utställarna en stund till.

Sedan startade AW-puben med att vi delade ut pris till Årets monter – Nacka Energi vann solklart det här året.

Sedan var det dags att dela ut pris till de som vunnit i vårt Affärsmingel-bingo. Vi kunde konstaterat att det är bäst att jobba i team, som Handelsbanken har tagit fasta på.

Priserna som delades ut:

Bilia Nacka BMW bidrog med första priset – Låna en BMW iX3 över en helg

Vår Gård Saltsjöbaden hade skänkt andra priset – Övernattning i juniorsvit inklusive frukostbuffé för två personer

Tredje priset var en middag för två på Årets krog

Nacka Värmdö Postens pris var ett års prenumeration på NVP Plus (NVPs digitala betaltjänst) 

En biljett till Förmiddags-VIP 2023.

Priset från Nacka Vatten & Avfall – tre stycken fina glasflaskor

Företagarna Nacka Värmdös pris, bokenExponentiell Klimatomställning” av Rebecka Carlsson.

Vi i arrangörsgruppen vill verkligen tacka alla partners, utställare, talare och besökare för en fantastisk Företagarträff!

Vi ses nästa år!

Foto: Baltasar Aguirre