Vinnarna – 2020 års Nacka Företagarträff!

Här presenterar vi stolt våra vinnare 2020:

Årets Nackaföretag 2020: Gärdets Bygg

Motivering: Bolaget har under lång tid visat en fin och stabil utveckling. Med engagerade ägare och medarbetare som ges chans att växa, byggs ett bolag där det mesta är möjligt. Med fokus på proffsjobb och nöjda kunder tar de ansvar och löser problem. Vinnarinstinkten finns och med rätt kompetens och hög kvalitet tar de sig an brandskador, flyttar hus och bygger ambassader. Genom sitt lärlingsprogram bidrar de till att locka fler ungdomar till branschen och löser sitt eget kompetensbehov på lång och kort sikt.

Årets Nackaprofil 2020: Erik Langby

Motivering: Han kom från Söder en tidig vår. Växte upp i Nacka och gjorde en politisk karriär av sällan skådat mått. Fast själv väljer han kanske inte att kalla det karriär, som den scout han i själ och hjärta är. I över 30 år gick han i fronten för Nackas utveckling som präglas av politiskt entreprenörskap och innovation, vilket har satt Nacka på världskartan. På 80-talet var Erik drivande i att skapa kundvalet. Denna offentliga styrprincip – som idag har spridit sig utanför Sveriges gränser – bygger på att man tror på folk och deras vilja att alltid sträva efter förbättring. Just där hittar man en stor del av hans gärning, att förstå vikten av den fria och engagerade människans betydelse för att samhällsbygget ska fungera. Erik är mångfaldigt, och kungligt, prisad för sitt samhällsengagemang och bidrar fortfarande till Nackas utveckling, som engagerad styrelseledamot i flera betydelsefulla företag. Som kronan på verket får han nu utmärkelsen Årets Nackaprofil 2020.

Årets Krog 2020: Urban Deli Sickla

Motivering: Med härliga lokala råvaror serveras här god mat morgon, middag och kväll. Maten är samtidigt, förutom smakfull, bra för människa, djur, miljö och klimat – för det är så de vill ha det. Att mångfald medvetet genomsyrar verksamheten ser vi speglas bland personal, meny och butiksutbud. Hos Urban Deli är det enkelt att göra hållbara val.

Årets Konferensanläggning 2020: Yasuragi

Motivering: Yasuragi öppnar dörrarna efter renovering och står sig starkare än någonsin. Ett genomtänkt koncept, med hållbarhet i fokus, gör helhetsupplevelsen till någonting utöver det vanliga. Nya matkoncept, med klimatsmart mat, placerar Yasuragi helt rätt i tiden. Oavsett små eller stora möten, på egen hand eller i grupp, gör ett besök på Yasuragi susen för såväl kropp som själ. En varumärkesbärare för Nacka, nationellt som globalt.

Årets Utställare 2020: Youth & Care

Motivering: För er intressanta presentation av företaget 
och för er monters trevliga utseende. Ni premieras med en fri utställarmonter 
på Nacka Företagarträff 2020.

Årets Företagare i Nacka 2020: Daniel Dordevic och Sebastian Falkarp – DOSAB

Motivering: I en snårig bransch med tuffa konkurrensvillkor har Daniel och Sebastian lyckats utveckla ett superföretag som utmanar sina större konkurrenter med schyssta villkor.

Årets Nyföretagare 2020: Fredrik Jansson, Boatlife Solutions AB

Motivering: Årets Nyföretagare i Nacka är ett föredöme för nystartare. Under 100 nätter ombord på sin segelbåt, många sjömil ut i Stockholms skärgård tillsammans med sin skeppskatt Bamse – ville han förändra sin tillvaro som affärschef inom medicinteknik. Att förverkliga en dröm och arbeta med det han älskade – båtar och sjöliv. Han ville göra egna affärer internationellt. Att bli sin egen chef. Utan egentlig insikt i företagande lämnade han sin anställning och mejslade ut en egen affärsidé. Via Nyföretagarcentrum har han nu erhållit en mentor som kan vara stöd i uppstarten. Med entusiasm och energi har han redan lyckats etablera sitt företag och sina produkter på marknaden inom fritid -båtbranschen. Vi ser också spännande innovationer på väg… Han får priset för att han på ett inspirerande sätt har kombinerat sin erfarenhet från internationell handel med ett brinnande båtintresse. Utmärkelsen Årets Nyföretagare i Nacka 2020 går till Fredrik Jansson, som driver företaget Boatlife Solutions AB.

Årets Unga Entreprenörer 2020:

“Att stödja, stimulera och uppmärksamma ungas entreprenörsförmåga, innovationer och projekt utförda av egen kraft i Nacka och Värmdö.”

Elcykelbilen. Samuel Kjellström. Nacka Gymnasium. (8 000 kr). För ett ambitiöst innovationsprojekt som främjar ett bra miljö- och framtidstänkande. Samuel visar stort mod, nytänkande och engagemang i arbetet med att tillverka denna Elcykelbil.

Poddspo. Isak Farving, Tilda Forslin, Theo Alksnis, Erik Bolin. Värmdö Gymnasium. (5 000 kr). Poddspo presenterar en kreativ och viktig produkt som redan är verklighet. Poddar, som med viktiga teman kan inspirera unga på resan mot vuxenlivet, samtidigt som företag kan köpa exponering och på så sätt stödja projektet.

LID UF. Olivia Gren, Måns Banker, Emma Andersson Häggström, Anton Schöldberg. Sjölins Gymnasium. (5 000 kr). LID UF har en ny idé om att ersätta plastlock till engångsmuggar med en naturlig produkt som är gjord av restprodukterna av återvunnet sockerrör. En idé i tiden som kan bidra till en mer hållbar värld, om snabbmatsindustrin hänger på!

PlantATree UF. Neda Hassoni, Jennifer Larsson. Värmdö Gymnasium. (4 000 kr). PlantATree UF – Ett träd närmare en hållbar framtid. En kreativ idé som sätter ett gammalt miljöprojekt, Vi-skogen, i ett nytt perspektiv. PlantATree UF har redan visat resultat och kan med sin unika paketering nå nya målgrupper för Vi-skogens arbete för klimatkompensering.

Årets Ung Driven 2020:

Lid UF – Olivia Gren, Måns Banker, Emma Andersson Häggström, Anton Schöldberg. Sjölins Gymnasium. (10 000 kr). Det här gänget hade en lyskraft redan vid första mötet. En stark sammanhållen grupp ungdomar som verkligen har drivet som förtjänar detta pris. Dessa ungdomar kommer vi att få se mer av, det är juryn säker på.

Årets Miljönärer 2020:

’’Alla verksamheter, företag, organisationer och andra vars huvudverksamhet är att få allmänheten att laga, låna och återanvända kan tilldelas märkningen.’’

Röda Korset Nacka: Ni startade redan på 1920-talet och driver många olika verksamheter. Vi vill idag uppmärksamma ert arbete inom second hand. Ni driver hela tre second hand butiker i Nacka: Finntorp, Orminge och det senaste tillskottet i Nacka Forum.

Mode III: Ni är ett utbildningsföretag – ett spännande tillskott bland våra miljönärer. Ni anordnar kurser om att hur man kan laga, ändra och upcycla kläder och hemtextilier.

Forumbiblioteken: Som bibliotek är ni givna miljönärer. Spännande med er är att ni också arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor på olika sätt: – utställningar om återbruk, – kläd- och bokbytardagar, – pysselworkshoppar