Årets vinnare av Nackas företagspriser 2022 – på scen på Nacka Företagarträff

Vinnarna – 2022 års Nacka Företagarträff!

Årets vinnare av Nackas företagspriser 2022 – på scen på Nacka Företagarträff

Fotograf: Baltasar Aguirre

Här presenterar vi stolt våra vinnare 2022:

Årets Nackaföretag: ICA Maxi Nacka

Motivering: Genom ett kreativt entreprenörstänk, motiverade och serviceinriktade medarbetare, samt ett empatiskt och ansvarstagande engagemang i lokalsamhällets utveckling, har ICA Maxi Nacka imponerat även utanför Nackas gränser.
De är prisbelönta, samhällsengagerade och miljömedvetna. ICA Maxi Nacka är 
en exceptionellt kunnig och serviceinriktad butik med oerhört nöjda kunder 
samt en lönsamhet som gör företaget till en stjärna i klassen.

Årets Nackaföretag 2022 – ICA Maxi Nacka – på scen på Nacka Företagarträff

Årets Nackaprofil: Johan Rådmark

Motivering: Han kom från Sundbyberg en tidig vår och var rebell i Djursholm innan Nacka blev hans plats. Här fick vi, via politik, ett samhällsengagemang av sällan skådat slag. I Sverige, i Nacka, i Indien och annorstädes. Sannerligen en altruistisk karriär av vida mått.
I över 25 år har han varit en viktig del i Nackas utveckling inom socialt, kulturellt och innovativt entreprenörskap. Det finns få styrelser inom folkrörelser, kultur- och företagarföreningar, som inte begåvats av detta engagemang. Och kraften i detta bottnar i en sann övertygelse om att alla människor kan åstadkomma underverk om rätt förutsättningar finns.
Många kan vittna om hur detta uttrycks i glödande brandtal, om vikten av den fria och engagerade människans betydelse för att samhällsbygget ska fungera. I motgång har detta varit en viktig utgångspunkt. I prövning efter branden finns ännu den rätta glöden.
Och ur askan får han fågel Fenix att flyga på nytt.

Årets Nackaprofil – Johan Rådmark – på scen på Nacka Företagarträff

Årets Krog: Fanny Udde

Motivering: Detta sommarnöje har snabbt etablerat sig bland Nackas främsta mat- och 
dryckesdestinationer. Här är upplevelsen paketerad i en gemytlig atmosfär 
med ett varmt omhändertagande, som får gästen att vilja ha mer.
I det gamla sekelskifteshuset från 1877 kan du uppleva känslan av att 
sitta hemma i någons trädgård mitt i en urban stadsdel.
Vinnaren är ett utmärkt tillskott till Nackas gastronomiska karta.

Årets Krog 2022 – Fanny Udde – på scen på Nacka Företagarträff

Årets Konferensanläggning: Vår Gård Saltsjöbaden

Motivering: Med framträdande optimism och drivkraft samt innovativa lösningar för besöksbranschen och samhället i stort så lyckas anläggningen ta sig igenom svåra utmaningar och samtidigt växa.
De kombinerar känslan av stammisställe med att välkomna nya besökare och har ett klientel av “co-workers” som bidrar till en levande atmosfär även dagtid. Med ett omtalat engagemang för närområdet har de blivit ett kärt lokalt vattenhål och har även ett varumärke som sträcker sig en bra bit utanför Nacka. Detta gör vårt val till en klar vinnare.

Årets Konferensanläggning – Vår Gård – på scen på Nacka Företagarträff

Årets Utställare: Nacka Energi

Motivering: För er intressanta presentation av företaget och för er monters trevliga utseende. Ni premieras med en fri utställarmonter på Nacka Företagarträff 2023.

Årets Utställare 2022 – Nacka Energi – på scen på Nacka Företagarträff

Årets Nyföretagare: Annika Trogen, Trogen havet

Motivering: Att kunna manövrera och navigera en båt kräver kunskap. Annikas affärsidé går ut på att lära folk köra motorbåt i Stockholms skärgård och hon lär ut manövrering, navigationsteori, sjövett och de vanligaste knoparna. Hennes ursprungliga tanke var att rikta sig till kvinnor men bland hennes kunder finns både kvinnor och män i alla åldrar.

Annika styrde om från en karriär som HR-chef på ett kapitalförvaltningsbolag och startade eget – något som länge varit en dröm för henne för att kunna arbeta med det hon älskar, och hon gjorde det mitt i pandemin. Bokningarna gick över förväntan, särskilt bland kvinnor. I sommar kommer hon testa konceptet tjejkurs för 12-15-åringar. Annika lär också ut ”eco-driving” och hon ser en möjlighet att använda elbåt i framtiden.

Årets Nyföretagare 2022 – Annika Trogen – på scen på Nacka Företagarträff

Årets Miljönär:

’’Alla verksamheter, företag, organisationer och andra vars huvudverksamhet är att få allmänheten att laga, låna och återanvända kan tilldelas märkningen.’’

Youth & Care Återbruket:  Youth & Cares insatser är ett gott exempel på hur vi genom samverkan kan uppnå både ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. De inspirerar till och visar på att vi med gemensamma kliv kan skapa förutsättningar att nå de lokala miljömålen såväl som de globala målen i Agenda 2030.

Årets miljönär – Youth § Care Återbruket – på scen på Nacka Företagarträff

Årets Hederspris och avtackning:

Gick till Michael Pernstam, Bilia BMU, för lång och trogen tjänst och samverkan!

Årets hederspris – Michael Pernstam