Årets Mötesplats i Nacka

2024: Marcusplatsen

Motivering:

Marcusplatsen är en populär och levande mötesplats i Nacka som kombinerar kultur, fritid och entreprenörskap för att skapa en inspirerande samlingspunkt. Platsen erbjuder en rik mångfald av upplevelser. Året runt lockar Marcusplatsen med ett brett program som främjar gemenskap och aktivitet – från uteaktiviteter till kulturella evenemang, i stark samverkan med lokala aktörer.

Denna dynamiska Mötesplats bidrar till Nackas hållbara utveckling och stärker Nackas varumärke genom att främja innovation och kulturell rikedom. Marcusplatsen visar hur en mötesplats kan vara en katalysator för samhällsengagemang och personlig utveckling.

2023: Kajen Nacka Strand

Motivering:

En mötesplats som på en och samma gång andas entreprenörskap och nytänk, samt lyckas med att locka kräsna och medvetna Nackabor och andra långt utanför kommunen. Genom att fånga besökarnas intressen och fylla deras tid med det som tillför mest, i termer av avkoppling och njutning, har de skapat en destination som andas gemenskap, lyhördhet och innovation. Mötesplatsen berör, skapar något helt nytt i Nacka och levererar en total helhetsupplevelse.

Fram till 2022 hette priset Årets konferensanläggning. Du hittar de vinnarna här >>