Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande Nacka kommun och Per Lejoneke ordförande Företagarna Nacka Värmdö inviger Nacka Företagarträffs 30-årsjubileum

Pressmeddelande

30 år av samarbete för Sveriges bästa företagsklimat

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande Nacka kommun och Per Lejoneke ordförande Företagarna Nacka Värmdö inviger Nacka Företagarträffs 30-årsjubileum

Det blev en sprudlande jubileumsfest när en av Sveriges största företagshändelser – Nacka Företagarträff – firade 30-årsjubileum den 22 februari. Intresset var stort med över 100 utställare från Nackas näringsliv och under dagen kom fler än 1000 besökare varav många Nackabor, för att ta del av det gedigna programmet och hylla årets vinnare av de prestigefyllda Nackapriserna.

– Nacka Företagarträff är en motvikt till de dystra utmaningar vi har i omvärlden just nu. Det är ett ljus i mörkret där Nacka står starkt som den mest robusta kommunen i Sverige för tredje året i rad. Vi är en av de kommuner i landet med bäst miljö och tillväxt för företagare, där vi har en stor tilltro till framtiden med långsiktighet och uthållighet i fokus, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande (M).

– Nacka Företagarträff är en tydlig värdemätare på ett framgångsrikt näringslivsklimat och ett bra lokalt samarbete mellan Nacka kommun, Företagarna Nacka Värmdö samt flera betydelsefulla lokala aktörer och företag. Med en historia som sträcker sig över 30 år kan man lätt börja ta Företagarträffen för given. Dock har få kommuner uppnått det som vi, de lokala aktörerna i Nacka, åstadkommer år efter år. Det råder en bred samsyn och ett engagemang för vårt lokala näringsliv och det värde som ett välfungerande näringslivsklimat och engagerade företagare tillför. Detta understryker Per Lejoneke, ordförande för Företagarna Nacka Värmdö.

Dagen kretsade kring temat hållbarhet, inte minst genom tävlingen Hållbar utmaning, en av Sveriges största innovationstävlingar för barn i årskurs F – 9 och som i år fick in fler bidrag än vad som fick plats från en mängd skolor. Årets Företagarträff bekräftar bilden av Nacka som en dynamisk företagarkommun i framkant med stor innovations- och entreprenörsanda.

– En av de viktigaste bitarna för ett blomstrande näringsliv är att skapa och erbjuda arenor att mötas på, där det finns möjlighet för företagare, politiker och tjänstemän att samtala under informella och trevliga former. Syftet med Nacka företagarträff är just det – att föra samman människor som blir ännu bättre tillsammans. Nackapriserna är också viktiga i sammanhanget eftersom det är företagen och Nackaborna själva som är med och röstar fram slutkandidaterna, säger Anders Börjesson, biträdande näringslivsdirektör.

– Jag vill slå ett extra slag för företagarna och företagandet, den stora entreprenörskraften som finns i vår kommun. Nu behöver vi satsa ännu mer på företagen, eftersom de bygger välfärden för oss alla. Vårt livskraftiga, lokala näringsliv är en viktig nyckel till vår gemensamma utveckling och vi behöver därför fortsätta kroka arm för att vara Sveriges bästa företagarkommun, säger Mats Gerdau.

– Det är både värdefullt och inspirerande att driva företag och företagarförening i Nacka. Under Företagarträffen får vi en unik möjlighet att personligen möta entreprenörerna och de som driver företagen, vilket lägger grunden för lokala affärsrelationer. Priset ‘Årets Cirkulativ’ är ett viktigt erkännande av hållbarhet i företagande och fungerar som ett bevis på att cirkulära affärsmodeller är en väg till kommersiell framgång. Detta pris representerar också det framgångsrika samarbetet mellan Nacka Vatten och Avfall, Företagarna Nacka Värmdö och Nacka kommun, förklarar Per Lejoneke, ordförande i Företagarna Nacka Värmdö.

Vinnarna av Nackas fina priser 2024 samlade på Nacka Företagarträff

Stolta vinnare av årets Nackapriser

En nyhet i år är priset Årets Cirkulativ som delas ut till en aktör som har presenterat en idé där resurser återanvänds, återställs, uppgraderas eller återvinns. Priset delas ut i samarbete med Nacka vatten och Avfall.

Årets Nackaföretag: Technix IT

Ur juryns motivering: ”Technix IT grundades 2020 och har trots omvärldsläget sedan dess utvecklat både smarta företagsnära tjänster och vuxit helt organiskt. Med 20 medarbetare och en omsättning på snart 85 mkr för sitt fjärde räkenskapsår 2023. Genom att bara rekrytera seniora medarbetare, ha kollektivavtal och schyssta villkor för både sina kunder och medarbetare så har bolaget kunnat träffa rätt”.

Årets Krog: Friends corner

Ur juryns motivering: ”Friends Corner i Sickla har tagit bricklunchen till en helt annan nivå. De skiljer sig från mängden genom sin kapacitet och utmärkta service med en vällagad meny för alla smaker”.

Årets Cirkulativ: Bygg-Ole, en del av Beijer Byggmaterial

Ur juryns motivering: ”Genom sitt initiativ kring återbrukat byggmaterial bidrar Bygg-Ole till ett cirkulärt flöde av byggmaterial i en väldigt konservativ bransch. Företaget har genom sitt arbete fått med sig flertalet byggherrar, entreprenörer och beställare och driver utveckling inom Miljö & Hållbarhet genom sitt nationella löfte om att vara proffskundens förstahandsval för hållbart byggande senast 2024”.

Årets Mötesplats: Marcusplatsen

Ur juryns motivering: ”Marcusplatsen är en levande mötesplats i Nacka som kombinerar kultur, fritid och entreprenörskap för att skapa en inspirerande samlingspunkt som främjar gemenskap och aktivitet”.

Läs de fullständiga motiveringarna här >>

Nacka företagarträff arrangeras i samarbete med Företagarna Nacka Värmdö och Nacka kommun.

Presskontakt:

Anders Börjesson
Biträdande Näringslivsdirektör, Nacka kommun

anders.borjesson@nacka.se
‭+46 70-431 92 28‬

 

Milla Ottosson Sippola, Företagarna Nacka Värmdö
milla@rosalii.se
070-647 55 53