Tack för att ni var "här och nu" med oss!

Nacka Företagarträff Extra 2021

Nacka_Företagarträff Extra 2021

Redan i våras bestämde vi att försöka ordna med en extra Träff under hösten med förhoppning om att åtminstone några skulle kunna träffas fysiskt. Då kunde vi inte ana hur bra det skulle bli i verkligheten

200 st företagare och företagsledare fick till slut chansen att ses på Yasuragi och Nacka Företagarträff Extra. Vi kunde bara erbjuda 200 personer att närvara så det resulterade i en väntelista, med många som tyvärr inte kunde få vara med, vilket vi är väldigt ledsna för. Men, vilken dag vi fick!

Yasuragi inbjöd till en lugn och eftertänksam dag som kändes nära och inkluderande.

Nu är planerna redan igång inför en mer “normal” Träff  den 22/2-22. Vi hoppas att du är sugen på att hänga med även då.

Fortsätt gärna att komma med tips om hur vi ska utveckla Träffen framåt. Vi har provat oss fram det här året och vissa erfarenheter tar vi med oss in i framtiden.

Invigningen

Radarparet Anders Börjesson, Näringslivsdirektör Nacka kommun och Carl-Johan Eiderbrant, Företagarna Nacka Värmdö välkomnade oss till Träffen och bjöd sedan Monika Hilm, VD Yasuragi upp på scen. Monika hälsade oss alla välkomna till Yasuragi och berättade om den fina platsen.

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande Nacka kommun, höll invigningstalet. Per Lejoneke, ordförande Företagarna Nacka Värmdö, tog stafettpinnen vidare och pratade om Hållbart Företagande.

Förmiddagens program

Dagens program inleddes av Rebecka Carlsson, som är Hållbarhetsentreprenör och VD på Heureka Ventures. Rebecka har bland annat skrivit boken Exponentiell klimatomställning, som alla deltagare fick i sin goodiebag. Rebecka gav oss mycket hopp och många exempel på hur t ex exponentiell tech och exponentiellt tänkande är en väg framåt.

Fredrika Friberg berättade om rörelsen och konstutställningen Wall Street och sedan tog Katarina Wåhlin Alm över scenen. Katarina är stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommun och berättade om tankarna och utvecklingen bakom Nacka bygger stad.

Innan vi fick lunch tog panelsamtalet vid. Samtalet leddes av Jalmar Carlson, NVP. Diskussionerna berörde allas olika expertområden och de förändringar som vi står inför när samhället öppnar upp. Den gemensamma nämnaren var att alla är ganska optimistiska över framtiden.

Deltagare i panelen var från vänster Daniella Waldfogel, Näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare, Hans Åke Petersson, VD på Annordia,  Fredrik Östbom, Samhällspolitisk chef på Företagarna, Robert Bergqvist, seniorekonom på SEB och Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommun (ersättare för Karolin Forsling som blev sjuk).

Eftermiddagens program

Eftermiddagen inleddes med en pausaktivitet, Shin kokyu ho, som hölls av Kristoffer Skoglund och Kersti Olophsdotter från Yasuragi.

Påfyllda med “här och nu” kunde vi ta emot en mycket energifylld Donnie SC Lygonis upp på scen. Donnie arbetar med idéer, entreprenörskap och innovation och befinner sig i vanliga fall på KTH Innovation. Vi fick en framtidspaning och kloka ord om Hållbarhet som affärsnödvändighet.

Prisutdelningen tog vid efter fika och mingel, med KSO Mats Gerdau som prisutdelare. Våra pristagare var synbart rörda och mycket glada över priserna.

Kadi Upmark blev Årets Nackaprofil och Familjeläkarna i Saltsjöbaden vann Årets Nackaföretag. Du hittar motiveringar och fler bilder här >>

Mingel och deltagare

Ett stort tack till er som deltog på Träffen. Vi upplevde att behovet av att ses är stort nu och vi hoppas att mötena och samtalen som skedde under dagen var givande för alla.

Se en video från dagen

Behind the scenes

Nacka Företagarträff Extra tog plats på Yasuragi, som skapar möten för hela människan. Ett stort tack för att ni tog emot oss!

Vi i arrangörsgruppen vill verkligen tacka alla partners som gör det här möjligt, utan er ingen Träff.

Save the date: 2022-02-22

Vi ses igen!

Partners Nacka Företagarträff