David Eldh trummar

25-årsjubileum

Nacka Företagarträff 2019

David Eldh trummar

Träffen fyllde 25 år och det firades ordentligt! Vilken glädjefylld och fartfylld dag det blev på Nacka Strandsmässan. Tack till alla Partners, utställare och besökare!

Frukost och invigning

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande välkomnade oss till Sveriges äldsta och största lokala företagarträff! Han invigde vårt 25-årsjubileum med en tillbakablick till 1994.

Vad har egentligen hänt på 25 år? Läs ett sammandrag av Mats tal här >>

Amanda Thunberg, ordförande i Företagarna Nacka Värmdö tackade för ett 25 år långt samarbete! Tillsammans är vi starka. Företagarna i Nacka Värmdö växer och är numera den femte största föreningen i Sverige.

Amanda och Mats klippte bandet och välkomnade oss till jubileumsträffen!

Hanna Elsing, Vercity välkomnades upp på scen och fick oss att tänka 25 år framåt i tiden: Vilken kompetens behöver Nacka-företagen ha då?

Hanna förklarade att Vercity experimenterar och undersöker vad framtidens utbildning ska vara. De är en länk mellan utbildning och näringsliv och vill vara en plats där vi får nytta av varandras kompetenser och ger oss tillgång till utveckling och ny kunskap.

Henrik Silver, mentalist och vår konferencier för dagen började med att liva upp publiken med några ordentlig trix innan det var dags för dagens första föreläsning.

Annika R Malmberg: Hjälpa varandra till framgång

Annika R Malmberg

Annika R Malmberg höll en otroligt rolig och uppskattad föreläsning på morgonen. Med stor humor och kunskap lärde hon oss nya saker om färger och tog död på några av fördomarna runt dem och temperamenten som hör till. Bland annat fick vi veta att kroppsvätskor har inget med saken att göra!

Läs ett kort sammandrag om Hjälp varandra till framgång här >>

Speed-dating

Vi fortsatte med en repris på fjolårets lyckade Speed-dating – ett organiserat affärsmingel. David Eldh överraskade oss med en häftig trumentré och ledde alla företagare ut till Speed-datingen. Som tidigare fyllde sorlet lokalen när ett gäng företagare gjorde snabba affärer och skapade nya kontakter.

Therese Gedda: The Future of Work

THERESE GEDDA: The future of work

Therese Gedda kom direkt från New York och talade om ett högst aktuellt och intressant ämne – hur designar du en företagskultur som attraherar den bästa arbetskraften? Therese tipsade oss om hur vi designar en bättre arbetsmiljö för att inte tappa våra högpresterare.

Läs ett kort sammandrag om The Future of Work här >>

Öppet för besökare

Vid lunch öppnade Företagarträffen för besökare och montrarna bemannades av våra utställare. Det var underbart att gå runt i hallen och höra sorlet och de glada skratten. Upplevelsen var att det blev en väldigt lyckad träff och att en hel del affärer gjordes. Montrarna var välbesökta och det snickrades holkar, lektes med VR och delades ut visitkort.

Bilder från träffen hittar du här.

Günther Mårder: Twista din affärsmodell – Bli en branschvinnare

David Eldh öppnade Günthers föreläsning med en lysande show! Sedan tog Günther med oss på en resa för att ta reda på hur vi kan twista affärsmodellen för att kunna komma ut som en vinnare. Günther slog hål på myten att det är de fantastiska idéerna som skapar de stora förändringarna i samhället.

Här kan du läsa ett sammandrag av Günthers föreläsning >>

Göran Adlén: Sälj mindre – älska mer

Göran Adlén: Sälj mindre – älska mer

Göran intog scen med en stor karisma och det blev många skratt. Han gör en årlig trendrapport som släpptes i förra veckan och han poängterade att det kommer ny forskning och en måste tänka om hela tiden.

Du kan läsa ett sammandrag från Görans föreläsning här >>

Men några nyckelord Göran vill ge oss, så vi ska lyckas i Nacka är:

TILLSAMMANS – dela med oss till varandra

ÖDMJUKHET – Viktigare än kunskap

BERÖM – 80% av allt beröm får vi före 3 års ålder

Hans uppmaning var: Bli den riktigt berömmande kommunen! Säg tack! Gör varandra bra! VÅGA se möjligheter.

Prisutdelningen

Efter en lång och härlig dag var det dags för jubileums-AW, underhållning av Henrik Silver och prisutdelningen!

Vi i arrangörsgruppen vill vi tacka alla partners, utställare, talare och besökare för en fantastisk Jubileumsträff!

Hoppas vi ses nästa år!

Foto: Baltasar Aguirre och Stanislaw Meyer