Atrium Ljungberg – Partner till Nacka Företagarträff

Atrium Ljungberg

Vi är inte är som andra fastighetsbolag. Givetvis är husen grunden i vår verksamhet, men i själva verket är vi mer intresserade av dem som vistas där. Och vår affärsidé är att ta oss an hela processen, från första visionen av det vi vill skapa, genom hela byggfasen ända till den dagliga verksamheten där vi tar hand om både hus och kunder. Det betyder att vi bygger det vi ska drifta – och driftar det vi har byggt.

Ett av våra områden

I Sickla möts man av en unik atmosfär och en inspirerande mix av gammalt och nytt. En stad i rörelse där människor lever och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur och internationella företag. Områdets långa historia avspeglas i de omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna. Det skapar en skön känsla som är svår att hitta någon annanstans. En mängd företag finns etablerade i Sickla, som Atlas Copco och Intrum Justitia. Stora Ensos division Biomaterials har flyttat in i den färdiga delen av Sickla Front och Domstolsverket kommer att bli en av hyresgästerna i kontorsfastigheter som är under uppbyggnad.

Stort utbud i mysig miljö

Kombinationen av handelsplats, arbetsplatser, bostäder och verksamheter för kultur, service och lärande gör Sickla till en komplett stadsmiljö. Här finns allt man kan önska sig.

Sickla växer vidare

Vårt mål är att fortsätta utveckla området med bostäder och service. Närhet till bussar, Tvärbana, Saltsjöbanan och viktiga trafikleder gör det enkelt att ta sig hit och nya tunnelbanan till Nacka får en station i Sickla.
Vid Sickla Front skapar vi ett nytt kvarter där vi bygger två nya moderna kontorsfastigheter och ett garage. Här skapas en ny entré där Sickla möter Hammarby Sjöstad. Kommande utvecklingen av Nobelberget ger oss möjlighet att koppla samman stadsdelarn.
På Nobelberget vill vi, både genom att bygga nytt och bevara äldre byggnader, skapa en attraktiv och tät stadsdel med både bostäder och lokaler. Till dess nyttjar vi de lediga industrilokalerna till kultur- och konsertverksamhet. Ambitionen är att den kulturella andan ska fortsätta att genomsyra området, även när bostadsbyggandet tar vid.
Sickla har utvecklats som område ända sen industrimagnaternas tid. Nu fortsätter vi arbetet med att förädla och skapa nya attraktiva stadskvarter och platser i Sickla där människor vill bo, arbeta, lära och roa sig.